Un cap de setmana de portes obertes per a famílies els dies 8 i 9 de juliol dona el tret de sortida a la nova ruta gamificada del Paisatge dels Genis per al públic familiar a la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, que consisteix en un joc digital per conèixer tot jugant les figures de quatre artistes universals com Antoni Gaudí, Joan Miró, Pau Casals i Pablo Picasso, la seva obra i els paisatges de Reus, Mont-roig del Camp, El Vendrell i Horta de Sant Joan que els van inspirar.

La ruta gamificada està disponible a partir d’aquest mes de juliol i durant tot l’any als museus de la Ruta del Paisatge dels Genis, el Gaudí Centre, el Mas Miró, el Museu Pau Casals i el Centre Picasso, on les famílies hauran de trobar informació a través d’un joc de pistes. La proposta s’adreça a un públic familiar, principalment amb fills i filles dels 4 als 10 anys.

Durant el cap de setmana de portes obertes, les famílies podran accedir de forma gratuïta als museus de la Ruta del Paisatge dels Genis per realitzar la visita gamificada, per al que cal informar-se en cadascun dels centres, i ser les primeres en jugar i descobrir l’univers de Gaudí, Miró, Casals i Picasso d’una forma lúdica i interactiva.

La nova oferta de turisme cultural és un joc digital obert al que s’accedeix mitjançant una webAPP, que es pot fer per lliure, i que inclou també activitats artístiques offline a cadascun dels museus per potenciar la creativitat. Els materials estan disponibles en català i castellà.

D’altra banda, el Paisatge dels Genis premiarà aquelles famílies que completin la ruta gamificada durant el mes de juliol amb un lot de productes.

La nova ruta millora l’experiència del visitant al Paisatge dels Genis i amplia l’oferta d’activitats d’oci especialitzades en cultura, creativitat i art, per a les famílies amb infants a la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre.

A més, aquest joc digital pretén esdevenir un nou atractiu per a la captació de visitants al Paisatge dels Genis i als museus que en formen part, els quals van rebre un total de 63.592 visitants durant l’any 2022.

La ruta gamificada ha estat impulsada i coordinada per l’Oficina Tècnica del Paisatge dels Genis, gestionada des del departament de Consultoria Tecnològica del centre tecnològic Eurecat, juntament amb el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, l’Agència Reus Promoció, l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, l’Ajuntament del Vendrell, l’Ajuntament d’Horta de Sant Joan, el Gaudí Centre, el Mas Miró, el Museu Pau Casals i el Centre Picasso. El disseny i producció de la ruta gamificada ha estat realitzat per l’empresa especialitzada en gamificació aplicada a turisme LudiArtis.

L’estrena de la ruta gamificada per a famílies amb fills coincideix aquest 2023 amb efemèrides destacades pel que fa a l’art i la cultura com l’Any Picasso celebrat amb motiu del cinquantè aniversari de la mort de Pablo Picasso, la celebració del cinquantè aniversari de la mort de Pau Casals i l’Any Domènech i Montaner que commemora el centenari de la mort de l’arquitecte modernista.