Guardonen Eurecat per la seva aplicació dels ultrasons per a crear nous materials

/, Notes de premsa/Guardonen Eurecat per la seva aplicació dels ultrasons per a crear nous materials

Guardonen Eurecat per la seva aplicació dels ultrasons per a crear nous materials

Eurecat ha guanyat els premis Chemplast Awards en la categoria de Millor Innovació Tecnològica en el camp del desenvolupament dels nous materials, amb el projecte OptiNanoPro, que impulsa l’aplicació de la nanotecnologia per millorar les característiques dels plàstics mitjançant ultrasons.

El guardó ha reconegut el desenvolupat d’una tecnologia nova de dispersió d’additius i nanoadditius dins del plàstic per part de la Unitat de Materials Compostos d’Eurecat, que consisteix en la introducció d’un sistema de vibració per ultrasons on el plàstic es barreja amb els diferents additius per obtenir al final un material a la carta.

Els plàstics nanoadditivats amb aquesta tecnologia, que està en procés de ser patentada, presenten una distribució de les partícules més homogènia dins del material, donant-li unes característiques avançades respecte a les utilitzades actualment, atès que milloren les prestacions mecàniques, incrementen les propietats barrera i, fins i tot, redueixen el seu pes i el cost final de les peces a fabricar.

Amb l’ús de la nanotecnologia, es “milloraran, per exemple, les propietats de barrera i repel·lents dels plàstics, per crear envasos més aïllants, lleugers i fàcils de buidar, permetent reduir les deixalles per part del consumidor i millorar les possibilitats de reciclatge”, assenyala la directora de la Unitat de Materials Composites d’Eurecat, María Eugenia Rodríguez.

La nanotecnologia també pot ser clau per millorar l’eficiència en el consum de carburant, ja que permetrà produir components d’automoció de menys pes. En aquest sentit, s’estima que, per cada 100 quilos de pes addicional en un vehicle, s’incrementa el consum de carburant en 0,4 litres als 100 quilòmetres i 10 grams de diòxid de carboni per quilòmetre.

La nova tecnologia ha estat desenvolupada dins el projecte OptiNanoPro, que està finançat per la Comissió Europea en el programa marc H2020. Eurecat és un dels partners, juntament amb IRIS, Fraunhofer Gesellschaft, Institut Tecnològic de l’Embalatge, Transport i la Logística, Organic Waste Systems NV, Bioinicia SL, Lajovic Tuba Embalaza Doo, Sibo Gm Institute of Occupational Medicine, HPX Polymers GMBH, MBN Nanomaterialia Spa, Belectric OPV GMBH, PEMU Muanyagipari Zartkoruen Mudoresvzenytarsasag, Laser Consult i Ilirija.

By |2018-11-08T11:33:37+00:00novembre 8th, 2018|Materials Composites, Notes de premsa|0 Comentaris
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!