L’empresa gironina SkitudeEurecat (membre de Tecnio) han creat una polsera que està dotada d’un tag d’identificació per radiofreqüència (RFID), que facilita l’accés a les instal·lacions d’esquí i de muntanya per part dels esportistes i serveix per obtenir dades de monitorització i estadístiques avançades sobre l’activitat realitzada.

Skitude i Eurecat presenten aquesta setmana a la fira IOT Solutions World Congress, un prototip de la polsera, l’ús de la qual permetrà que els esquiadors puguin accedir a les instal·lacions amb només estendre la mà i acostar-la al lector.

Aquest nou wearable, denominat Skiwearable, es connectarà a través de Bluetooth amb una aplicació on els usuaris podran descarregar-se les dades dels trackings de l’activitat d’esquí realitzada i que serà compatible amb una plataforma de monitorització, gamificació i compartició d’activitats a l’aire lliure desenvolupada per Skitude per ser usada en entorns de neu i de muntanya.

“Amb la polsera, els usuaris es podran descarregar les dades per a la seva posterior anàlisi en el núvol”, explica Daniel Blanco, project manager del desenvolupament, que posa en relleu que el dispositiu “serà capaç d’obtenir registres de llarga durada de variables sobre l’activitat dels esquiadors i de seguiment de forma transparent sense afectar la pràctica de l’esquí”.

Segons Blanco, “l’ús de polseres RFID per al control d’accés a pistes d’esquí i les seves instal·lacions és molt més còmode”, atès que l’esquiador “no ha de treure la targeta cada vegada que vol accedir a una porta, ja que li serà suficient amb estendre la mà i acostar-la al lector“.

D’acord amb Héloïse Haake d’Skitude, “el 80 per cent del sector fa servir tags RFID, amb el que poder accedir a les diferents estacions a través d’un únic dispositiu seria una innovació molt significativa i única en l’actualitat”.