Professionals d’empreses i destinacions turístiques de Costa Daurada i Terres de l’Ebre han participat avui en el taller ‘Gestió del procés de transformació digital de les organitzacions turístiques’, en el qual s’han abordat les palanques clau que s’estan emprant actualment per incrementar les vendes i millorar l’experiència dels clients mitjançant la digitalització del sector.

En paraules del consultor d’estratègia i transformació digital Jaume Clotet, qui ha impartit el taller,  les empreses de turisme veuen la digitalització com una oportunitat i una amenaça a la vegada. “Està en les prioritats dels seus directius donar una resposta activa, però a l’hora d’actuar inverteixen menys del que seria necessari o els manquen capacitats”, ha explicat.

L’esdeveniment ha estat organitzat pel Laboratori d’Innovació i Intel·ligència Turística del Departament d’Innovació Turística del centre tecnològic Eurecat (membre de Tecnio) i el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, i  s’ha celebrat en dues sessions pràctiques que han tingut lloc a la Facultat de Turisme i Geografia de la Universitat Rovira i Virgili a Vila-seca i al Campus Terres de l’Ebre de la URV a Tortosa.

“La transformació digital al nostre sector no és una opció, és una estratègia essencial per donar resposta als nous segments, a les noves necessitats i als nous comportaments del turisme a casa nostra i arreu”, ha afirmat la directora del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Marta Farrero.

En el taller s’han donat eines per identificar la maduresa digital de cada organització i s’han treballat exemples per facilitar la definició d’un Pla de transformació digital.

En aquesta línia, l’esdeveniment ha aprofundit en la temàtica analitzada a la jornada ‘La transformació digital del sector turístic. Estratègia per a l’èxit’, celebrada la setmana passada a Vila-seca.