La participació de dones a la Viquipèdia comporta “interaccions més positives”

Pàgina inicial/Digital Humanities, Notes de premsa/La participació de dones a la Viquipèdia comporta “interaccions més positives”

La participació de dones a la Viquipèdia comporta “interaccions més positives”

wikipedia eurecat

 

La participació de dones a la Viquipèdia comporta “interaccions més positives”

Barcelona, 17 de gener de 2016.- Les contribucions de dones a l’edició d’articles a la Viquipèdia comporten “interaccions més positives”, ja que utilitzen un llenguatge que promogui més la relació i la connexió emocional, una diferència que pot ajudar a explicar i afrontar la bretxa de gènere en l’enciclopèdia online, on la participació femenina ronda el 15 per cent.

Així ho exposa l’investigador de la unitat de Digital Humanities del centre tecnològic Eurecat (membre de Tecnio) David Laniado, que avui participa amb la ponència “Bretxa de gènere en plataformes col·laboratives: Llenguatge i emocions en les discussions de la Viquipèdia”, a la jornada “Gender&Wikipedia“, organitzada pel Civic Lab Barcelona i el grup Viquidones UPF i DTIC-UPF, per celebrar el dia de la Viquipèdia.

Les contribucions de dones a l’edició d’articles a la Viquipèdia representen el 15 por cent del total.

La ponència de David Laniado se centra en dos estudis en què la unitat de Digital Humanities d’Eurecat ha investigat les diferències en el llenguatge emprat per homes i dones a les pàgines de discussió de la Viquipèdia, que han suposat l’anàlisi del llenguatge de 12.000 editors.

Segons explica Laniado, la Viquipèdia s’ha situat com el cinquè lloc web més visitat i en “una referència clau per a qui busqui informació a Internet sobre gairebé qualsevol tema”. No obstant això, el projecte presenta alguns “problemes” com “la dificultat per adquirir nous editors, els biaixos de la comunitat d’editors relacionats amb factors socioeconòmics i una important bretxa de gènere”.

Diversos estudis han examinat els factors que poden estar darrera de la baixa participació de les dones, entre els quals “s’han destacat l’entorn conflictiu i, de vegades, misogin, la menor autoconfiança de les dones, la interfície poc usable i la manca de espais de socialització respecte a altres llocs web”, detalla Laniado.

Les dones utilitzen un llenguatge que promou més la connexió emocional.

Des del seu punt de vista, “sembla clar que hi ha factors emocionals que poden jugar un paper important a l’hora de crear un entorn més o menys atractiu i còmode per als usuaris i, en particular, per a les usuàries”.

Per entendre millor el paper de les emocions, Eurecat va realitzar un estudi del llenguatge emprat per homes i dones en les pàgines de discussió de la Viquipèdia “que, a través d’una anàlisi automàtic del llenguatge, va establir que” les dones s’expressen de manera més emocional i més orientada a la relació”.

Més específicament, les dones “usen més paraules que vehiculen emocions, més pronoms personals i paraules relacionades amb l’esfera social i que creen una connexió, com gràcies, suggerir o benvingut“, detalla l’investigador.

Eurecat està analitzant altres espais de discussió online, amb l’objectiu d’ajudar a prendre consciència de les bretxes i dissenyar estratègies per reduir-les.

En conjunt, els resultats mostren que “les dones tendeixen a crear un entorn més emocional i orientat a les relacions”, en contrast amb la tendència cap a un “estil de comunicació fred i neutral que promouen especialment els homes que tenen una posició de poder a la comunitat”. Per això, conclou, la creació de “més espais de socialització i la capacitat d’incloure més dones a la comunitat poden ser factors clau” per generar un entorn “percebut com més humà i més acollidor per a noves usuàries així com, probablement, també per nous usuaris “.

En aquest sentit, Laniado qualifica de “molt valuoses” iniciatives com les de Viquidones i Wikimujeres, que reuneixen físicament les persones per “trencar amb les pors i les barreres a l’hora de contribuir activament a l’enciclopèdia”.

Segons l’investigador, “les conclusions serien probablement vàlides per a altres entorns online”, sobretot en el cas d’espais conflictius i que comportin preses de decisió col·lectives i dinàmiques de poder”. Per això, la unitat de Digital Humanities d’Eurecat està analitzant altres espais de discussió online, “amb l’objectiu d’ajudar a prendre consciència de les bretxes i dissenyar estratègies per reduir-les”.

 

Sobre Eurecat

Eurecat, Centre Tecnològic de Catalunya (membre de Tecnio), aplega l’experiència de més de 550 professionals que generen un volum d’ingressos de 42 milions d’euros anuals i dóna servei a més de 1.000 empreses. R+D aplicat, serveis tecnològics, formació d’alta especialització, consultoria tecnològica i esdeveniments professionals són alguns dels serveis que Eurecat ofereix tant per a grans com per a petites i mitjanes empreses de tots els sectors. Amb instal·lacions a Barcelona, Canet de Mar, Cerdanyola del Vallès, Girona, Lleida, Manresa, Mataró, Reus i Amposta i amb una seu a Brasil, participa a 160 grans projectes consorciats d’R+D+i nacionals i internacionals d’alt valor estratègic i compta amb 73 patents i 7 spin-off. El valor afegit que aporta Eurecat accelera la innovació, disminueix la despesa en infraestructures científiques i tecnològiques, redueix els riscos i proporciona coneixement especialitzat a mida de cada empresa. Més informació a www.eurecat.org

 

Més informació:

Montse Mascaró
Premsa | Direcció de Comunicació Corporativa
Eurecat

Tel. (+34) 932 381 400 | Mòbil: (+34) 630 425 169
C/e: premsa@eurecat.org | www.eurecat.org

By | 2017-06-23T08:27:10+00:00 gener 17th, 2017|Digital Humanities, Notes de premsa|0 Comentaris

Deixeu un comentari

Ets humà? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!