eurecat vilaseca

La Fundació del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya, amb seu a Vila-seca, i Eurecat hem consolidat aquest mes de febrer la nostra integració, enfocada a impulsar la innovació i la competitivitat de les destinacions i de les empreses turístiques. L’operació, que suposa la creació del Departament d’Innovació Turística d’Eurecat, reforça el nostre posicionament en un sector tan estratègic per a l’economia catalana com és el turístic i referma l’estratègia d’aliances que estem establint amb agents molt rellevants del sistema d’innovació, tant des del punt de vista sectorial com territorial.

A més d’enfortir i ampliar la nostra oferta de serveis i productes destinats a les empreses i agents del sector turístic, la integració significa la consolidació d’un espai d’innovació orientat a promoure l’aplicació de tecnologies, intel·ligència de mercats i sistemes d’informació en l’àmbit del turisme, l’oci i altres activitats relacionades, com la cultura o els esdeveniments.

Catalunya és una de les principals destinacions turístiques del món. En conjunt, atreu anualment més de 36 milions de turistes i genera uns ingressos propers als 20.000 milions. Això representa més de l’11 per cent del PIB català i prop del 14 per cent de l’ocupació a Catalunya, amb més de 400.000 llocs de treball. L’any 2030, Catalunya podria rebre entre 28 i 36 milions de turistes internacionals, d’acord amb la projecció de creixement estimada en el Pla Estratègic de Turisme de Catalunya.

La integració del PCTTO augmenta, a més a més, la nostra presència territorial a Tarragona, ja de per si molt intensa, i els nostres vincles amb diferents stakeholders importants en clau territorial, sectorial i empresarial.

Xavier Torra, President d’Eurecat