El talent, la implicació i la creativitat dels equips marca la diferència a l’hora d’implantar amb èxit la cultura de la innovació a les empreses i organitzacions. En el cas d’Eurecat,  més de 650 persones treballem intensament, des d’una perspectiva holística i multitecnològica, per fer possible la transferència de coneixement altament especialitzat al teixit industrial i empresarial, en un context marcat pel canvi de paradigma que introdueixen la digitalització i la irrupció de la indústria 4.0 i altres tecnologies amb potencial disruptiu. Amb aquesta finalitat, fem una recerca constant en les àrees digital, industrial i biotecnològica, per apropar a les empreses, de totes les dimensions i sectors, solucions que facin créixer la seva competitivitat i ampliïn el seu posicionament en el mercat.

Per aconseguir-ho, treballem amb tot l’ecosistema d’innovació, acadèmic i recerca a fi d’impulsar la capacitat diferencial que aporta la tecnologia en el llançament de nous productes o serveis i en la millora dels processos de fabricació des del punt de vista de la productivitat i de la sostenibilitat. Aquesta suma de coneixements i d’experteses ens permet donar servei a centenars d’empreses i participar en el desenvolupament de grans projectes consorciats d’alt component estratègic, d’abast nacional i internacional. També és el puntal de la nostra missió, orientada a l’acceleració de la innovació i a la potenciació del seu impacte en la competitivitat empresarial. Aquesta orientació i filosofia de treball és la que apliquem al desenvolupament de tecnologies de futur com les que trobareu en el present newsletter, on us apropem els resultats dels estudis que portem a terme en el camp dels aliments funcionals per millorar la salut o reduir el risc de malalties o la tecnologia d’ala laminar BLADE, fabricada per un consorci europeu liderat per Airbus amb la col·laboració de l’empresa catalana Aritex i Eurecat, i que permetrà rebaixar a la meitat la fricció alar en nous models d’avió i reduir les emissions de diòxid de carboni.

També podreu llegir novetats sobre els avanços en medicina preventiva i personalitzada per a malalts crònics i sobre el paper de la robòtica com a aliada de les pimes per innovar en l’àmbit de la salut. El transport del futur, l’exposició “L’art de la guerra”, l’aplicació de la neurociència per al llançament de nous productes, l’ús de la tecnologia per preservar la qualitat de l’aire, la gestió intel·ligent de l’aigua i els avanços en la impressió de llum, sensors i interruptors sobre alumini són altres informacions que recollim en aquest número d’estiu. Us desitgem que us agradi la lectura i que gaudiu de les vacances!

Xavier Torra

President d’Eurecat, Centre Tecnològic de Catalunya