El Big Data Congress insta a l’empresa a extreure valor de les dades per augmentar productivitat

/, Esdeveniments, Notes de premsa/El Big Data Congress insta a l’empresa a extreure valor de les dades per augmentar productivitat

El Big Data Congress insta a l’empresa a extreure valor de les dades per augmentar productivitat

BIG DATA CONGRESS

El Big Data Congress insta a l’empresa a extreure valor de les dades per augmentar productivitat

  • Es calcula que Europa necessitarà un milió de nous professionals de les dades l’any 2020.

  • Les empreses que estan executant els projectes més innovadors en Big Data són principalment grans companyies i empreses més petites i start-ups que neixen amb cultura digital.

  • Barcelona impulsa un ecosistema Big Data molt dinàmic.

Barcelona, 26 d’octubre de 2017.- Les empreses que incorporen el Big Data i l’analítica avançada “milloren l’eficàcia de les seves decisions i la capacitat d’entendre què volen els seus clients”, amb uns resultats “directament vinculats a la productivitat”, ha afirmat avui el director del Centre d’Excel·lència en Big Data de Barcelona, Marc Torrent, qui ha subratllat l’auge d’aquesta tecnologia i de la demanda de talent, que ha xifrat en un milió de professionals a tot Europa per a l’any 2020.

“La tecnologia i el talent són bàsics per poder executar projectes innovadors, així com la cultura de cada companyia”, en un escenari marcat pel creixement accelerat de la digitalització, on “en els darrers dos anys s’han generat el 90 per cent de les dades que hi ha registrades en el món, produïdes per humans, per màquines connectades a Internet i per registres de processos informàtics”, ha exposat.

Segons l’investigador i responsable del Departament de Big Data d’Eurecat, les empreses tractores que estan executant els projectes més innovadors en Big Data i anàlisi de dades “són principalment grans companyies que poden fer grans inversions en tecnologia i empreses petites i start-ups que neixen amb cultura digital i que posicionen les dades en el eix central de totes les seves accions estratègiques i projectes”.

Barcelona és la cinquena ciutat europea en número de noves empreses de base tecnològica i acull “un ecosistema Big Data molt dinàmic, que evidencia que hi ha recorregut perquè aquesta tecnologia tingui encara un major impacte sectorial i en qualsevol tipologia o mida d’empresa”, gràcies als models de contractació flexibles de serveis basats en dades, on les tecnologies al núvol són clau, ha apuntat.

Lliurament dels Big Data Talent Awards

Durant la jornada d’avui també s’han atorgat els premis Big Data Talent Awards, convocats pel Centre d’Excel·lència en Big Data i patrocinats per Oracle, que reconeixen els projectes executats per estudiants universitaris en l’àmbit de Big Data i Data Analytics amb més impacte socioeconòmic i tecnològic.

El primer premi, dotat amb 1.500 euros, ha estat per al projecte “Identificació de la bretxa entre oferta i demanda del mercat laboral”, que ha investigat el desajust entre l’oferta i la demanda del mercat laboral per zones geogràfiques. Per assolir-ho, l’autor, Albert Verges Lopez, analitza les ofertes d’ocupació disponibles i les classifica, assignant la formació requerida i estructurant un catàleg de competències de la demanda.

El segon premi, amb una dotació de 1.000 euros, s’ha lliurat al projecte “Computing and visualizing informative trajectories in temporally annotated health data”, de Martí Zamora Casals, que proposa un nou mètode per visualitzar grafs de trajectòria de l’evolució temporal dels pacients a partir de dades sanitàries.

La segona jornada del Big Data Congress ha incidit en el vessant més tecnològic, amb una sessió centrada en les tendències més punteres a nivell d’infraestructura, a través de l’experiència d’empreses pioneres en la combinació d’eines i el desenvolupament de les plataformes més sofisticades, amb ponents com Marc Planagumà i José Luís Sánchez, Big Data Platform Managers de ServiZurich, i l’enginyer d’Springer Nature GMBH Pere Urbón.

El director del nou Centre de Recerca i Desenvolupament sobre Machine Learning d’Amazon a Barcelona, Hugo Zaragoza, ha impartit la ponència “Machine learning a Amazon”, on ha compartit la implantació d’aquesta tecnologia a la companyia.

També hi ha hagut una taula rodona sobre les tendències tecnològiques més actuals i una sessió sobre el cicle d’estudi per arribar a configurar la solució d’arquitectura, software i algorítmica més adequada, amb experts de Wallapop, Promofarma, Schibsted Media Group i Bismart, entre altres.

Més de 1.500 persones s’han inscrit en aquesta tercera edició del Big Data Congress, que ha tingut lloc a l’Auditori AXA de Barcelona, amb el patrocini de l’Ajuntament de Barcelona, CaixaBank i la Generalitat de Catalunya.

By | 2017-10-27T07:15:14+00:00 octubre 26th, 2017|Big Data, Esdeveniments, Notes de premsa|0 Comentaris

Deixeu un comentari

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!