El Castell de Montjuïc acull fins al mes de juny l’exposició «Montjuïc. El parc d’atraccions», una exposició participativa organitzada per l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) de l’Ajuntament de Barcelona i dirigida i coordinada pel centre tecnològic Eurecat i ALS, que convida el visitant a conèixer el parc d’atraccions que va ocupar part de la muntanya del 1966 al 1998.

La mostra proposa un recorregut per les sales 18 i 19 del Castell, distribuït en quatre àmbits que presenten el context històric anterior i en el qual es va gestar la construcció del parc d’atraccions de Montjuïc, el parc durant els anys de funcionament i el seu tancament, en la Barcelona postolímpica, que va implicar el seu desmantellament i la remodelació de la zona en els Jardins Joan Brossa.

Ideat per l’alcalde Josep Maria de Porcioles a mitjans dels anys seixanta, el parc va ser un dels projectes de transformació de la ciutat que es van impulsar des del consistori franquista i que va formar part d’una operació propagandística que buscava oferir una imatge més moderna del règim.

El parc d’atraccions de Montjuïc, en funcionament durant tres dècades, es va convertir en un lloc emblemàtic de Barcelona, que va marcar tota una època en la vida social de la ciutat fins a l’any 1998, quan va obrir les portes per última vegada.

L’exposició està comissionada per Paco Villar, llicenciat en dret, escriptor i historiador de la ciutat de Barcelona, i ha comptat amb l’assessorament d’Achus.biz, un projecte obert i col·laboratiu impulsat per Jose Pérez i Esther Borrego. Per la seva banda, Jaume Susany, també col·laborador d’Achus, ha aportat el seu coneixement fruit d’anys de recerca i investigació sobre la muntanya de Montjuïc.