El Forum TurisTIC, el congrés sobre innovació i tecnologia en turisme organitzat pel centre tecnològic Eurecat, centrarà la seva edició d’enguany en l’impacte de l’aplicació de la intel·ligència artificial al sector del turisme amb la presentació d’experiències innovadores i disruptives, tot abordant la dimensió ètica del seu ús i els reptes d’aquestes tecnologies per a la cadena de valor turística.

L’esdeveniment està adreçat a empreses dels sectors turístic, d’innovació i de desenvolupament tecnològic, així com a institucions públiques, associacions i gremis especialitzats en aquests sectors i comptarà amb nombroses veus expertes i especialistes per abordar com s’està aplicant la intel·ligència artificial en turisme i analitzar les tendències i els reptes d’aquestes tecnologies per a l’ecosistema turístic.

En un primer bloc, el Forum TurisTIC presentarà les ponències de tres personalitats especialistes en el món de la intel·ligència artificial que reflexionaran sobre el seu paper com a solució per a la sostenibilitat del turisme, l’ètica com a motor del turisme 3.0 i la recerca en les seves aplicacions a l’activitat turística. Es tracta del coordinador científic d’Intel·ligència Artificial d’Alt Rendiment al Barcelona Supercomputing Center i coordinador del Programa de Màster d’IA de la UPC, el catedràtic Ulises Cortés; la presidenta del Consell Social de la UPC, Montse Guàrdia, i el catedràtic de la Universitat Rovira i Virgili i sotsdirector de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de la URV, Antonio Moreno.

D’altra banda, la segona part del congrés presentarà projectes reals, disruptius i diferenciadors d’empreses que estan aplicant la intel·ligència artificial en diversos àmbits de la indústria turística, com Amazon Web Services, Vueling, Paythunder, Big Blue Analytics, Delectatech, Turbosuite i el centre tecnològic Eurecat.

Les tecnologies basades en intel·ligència artificial han permès al sector desenvolupar nombrosos serveis i aplicacions relacionades amb el consum i la personalització de l’experiència, com recomanadors, assistents virtuals, gamificació i noves formes de consum de l’experiència, a traves de diferents canals de distribució, així com han afavorit l’impuls en l’anàlisi i l’extracció d’informació i dades.

El Forum TurisTIC és un congrés organitzat per Eurecat i promogut per la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona.

L’onzena edició de l’esdeveniment, que se celebra íntegrament en format presencial a la Torre Glòries a Barcelona el 29 de setembre, ja ha obert les inscripcions per participar-hi.