FITURTECHY ha acollit la presentació de l’ebook “Metavers i NFTs al sector turístic”, elaborat pel Grup de Centres Tecnològics de Turisme del que forma part Eurecat, el contingut del qual reflecteix el creixement del metavers a nivell d’experiències turístiques a ciutats, així com a l’àmbit empresarial i de serveis del sector.

“El metavers és una tecnologia que està experimentant un gran creixement i que ha vingut per quedar-se”, assenyala el consultor en Transformació Digital d’Eurecat, Albert Martínez Castellarnau, responsable del capítol dedicat al Metavers.

Segons explica, al sector turístic, “ja hi ha ciutats que ofereixen experiències turístiques dins del metavers o empreses que hi ofereixen serveis, i tot i que encara són casos puntuals i poc generalitzats, és una tendència que va a més”.

Un any més, el Grup de Centres Tecnològics de turisme, de mà de la Plataforma Tecnològica del Turisme – Thinktur, ha presentat al fòrum #techYdestino de FITURTECHY un nou ebook, en aquest cas centrat en l’aplicabilitat i potencialitat del metavers i els NFTs a la indústria turística.

Al llarg del document, que ha estat presentat pel director general de la Plataforma Tecnològica del Turisme – Thinktur, Álvaro Carrillo de Albornoz, es contextualitza i mostra l’aplicabilitat i potencialitat que té i pot tenir en el futur l’ocupació del metavers i NFTs per part de les destinacions i empreses turístiques. Per això, els centres tecnològics hi comparteixen les iniciatives i projectes en què estan treballant en aquest sentit, així com la seva visió sobre el tema en el sector turístic.

A l’elaboració de l’ebook hi han participat Eurecat, Andalucía Lab, ITREM –Instituto de Turismo de la Región de Murcia–, Invat·tur, Instituto Tecnológico Hotelero (ITH), SEGITTUR, Tecnalia, Turistec i Vicomtech. També han contribuït a la publicació experts d’entitats i empreses relacionades amb l’àmbit de la tecnologia digital, col·laboradors d’aquests centres, i ha comptat amb la contribució especial de l’àrea de turisme de l’Ajuntament de Màlaga que ha exposat el cas pràctic d’ús de NFTs a la ciutat.