Pronostiquen que l’anàlisi de dades farà la indústria europea més competitiva a nivell global

Pàgina inicial/Corporatiu, Esdeveniments, Innovació i Desenvolupament de Producte, Notes de premsa, Robòtica autònoma i industrial/Pronostiquen que l’anàlisi de dades farà la indústria europea més competitiva a nivell global

Pronostiquen que l’anàlisi de dades farà la indústria europea més competitiva a nivell global

EURECAT MOBILE FORUM

Pronostiquen que l’anàlisi de dades farà la indústria europea més competitiva a nivell global

Barcelona, 30 de novembre de 2016.- L’anàlisi de dades, la intel·ligència artificial i altres tecnologies avançades aplicades a la indústria 4.0 seran fonamentals per estimular el sistema productiu europeu i fer-lo competitiu a nivell global, segons ha quedat palès avui a lEurecat Mobile Forum, el congrés especialitzat en tendències i del sector de la mobilitat que ha tingut lloc ahir i avui a Barcelona.

Durant la segona jornada del congrés, Ramon Montanera, Market Intelligence Director a Elogia, ha presentat els resultats de l’estudi anual Mobile 2016 de la IAB, sobre l’ús dels dispositius mòbils, que reflecteix que quatre de cada deu usuaris ja compra a través del mòbil, una “tendència que anirà a l’alça”, assegura l’executiu.

A l’entrevista d’Arsys amb TC Group Solutions sobre transformació digital i mobilitat, Ana Pérez Priego, Account Manager d’Arsys, ha exposat que “tota la societat està constantment connectada” i ara “toca a les empreses” fer aquest canvi. En aquest sentit, Álvaro Angulo, CEO de TC Group Solutions creu que la informació “és un fet immediat” i “ningú vol esperar 24 hores a tenir-la”.

Una vintena d’experts han abordat l’impacte de la robòtica i els drons en el camp de la mobilitat, en el segon dia de l’Eurecat Mobile Forum.

Durant la segona jornada de l’Eurecat Mobile Forum, també s’han donat a conèixer les últimes innovacions en el camp de la intel·ligència artificial aplicada a l’automoció, l’ús de robots en una planta industrial o com la intel·ligència artificial pot ajudar a detectar ciberatacs i anomalies.

Miquel Mateu, Automotive R&D Manager d’Altran ha presentat la solució SafeMO, basada en intel·ligència artificial, per augmentar la seguretat dels motoristes amb sensors i càmeres que mesuren la posició i l’estat del vehicle en temps real. Mateu ha assegurat que “la revolució” en l’ús de dades i intel·ligència que s’està actualment integrant als vehicles, “encara està tenint un impacte molt rellevant en el sector de la motocicleta”, malgrat el potencial de millora en seguretat.

Així mateix, s’han analitzat les noves aplicacions de la robòtica aèria, a càrrec de responsables d’Eurecat, Altran, Hemav i Mdrone. Daniel Serrano, cap de Sistemes Autònoms d’Eurecat, ha presentat el projecte ARSI, per a la inspecció autònoma de clavegueram mitjançant drons, i ICARUS, de recolzament al rescat en situacions extremes amb vehicles no tripulats.

El director general de Negoci d’Eurecat, Miquel Rey, ha remarcat que “la tecnologia i, en especial, la seva aplicació a les plataformes mòbils, canvia els hàbits de vida i de negoci”. En aquest respecte, ha posat èmfasi en el “rol d’Eurecat per ajudar les empreses a afrontar els reptes de la transformació social i, per tant, dels seus negocis que suposen les tecnologies mòbils”.

L’Eurecat Mobile Forum, que està organitzat per Eurecat (membre de Tecnio) amb el suport de la Generalitat de Catalunya, imaginBank, Tecnocom, Elogia, Arsys i Nexica, ha comptat amb la participació de més de vint experts que han compartit les tendències i novetats del sector per als propers anys.

iRuralNavigator i Vacapp, guanyadores dels Premis Ruralapps

Antoni Díaz, director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, ha lliurat els premis a les aplicacions iRuralNavigator i Vacapp, les guanyadores de la tercera edició dels Premis Ruralapps, que atorga la Generalitat de Catalunya i que han rebut 3.000 euros cada una.

L’aplicació iRuralNavigator, guanyadora de la modalitat Ruralapps-ciutadania, ha estat creada per Alexandre Llaó García, de l’Ampolla, i serveix per a la recerca de finques rurals a tot l’Estat. L’app Vacapp, premiada de la modalitat Ruralapps-professional, ha estat ideada per Mateu Yábar Vallès, de Barcelona, i permet que els ramaders puguin millorar la gestió de les explotacions de ramat boví extensiu.

Durant la jornada d’avui s’han atorgat els premis RuralApps 2016 a iRuralNavigator i VacApp.

En aquesta convocatòria, que ha comptat amb un total de 19 candidatures, també ha quedat finalista l’app Diet creator, de Redes Líquidas, SL, de Barcelona, en la modalitat Ruralapp-ciutadania. En la modalitat Ruralapp-professional del sector, la finalista ha estat l’app AppÍcola, de VP Control Animal, SL, de Torelló, una aplicació pensada per a la gestió de les explotacions apícoles.

Sobre Eurecat

Eurecat, Centre Tecnològic de Catalunya (membre de Tecnio), aplega l’experiència de més de 550 professionals que generen un volum d’ingressos de 45 milions d’euros anuals i dóna servei a més de 1.000 empreses. R+D aplicat, serveis tecnològics, formació d’alta especialització, consultoria tecnològica i esdeveniments professionals són alguns dels serveis que Eurecat ofereix tant per a grans com per a petites i mitjanes empreses de tots els sectors. Amb instal·lacions a Barcelona, Canet de Mar, Cerdanyola del Vallès, Girona, Lleida, Manresa, Mataró, Reus i Amposta i amb una seu a Brasil, participa a 160 grans projectes consorciats d’R+D+i nacionals i internacionals d’alt valor estratègic i compta amb 73 patents i 7 spin-off. El valor afegit que aporta Eurecat accelera la innovació, disminueix la despesa en infraestructures científiques i tecnològiques, redueix els riscos i proporciona coneixement especialitzat a mida de cada empresa. Més informació a www.eurecat.org

 

Més informació:

Montse Mascaró
Premsa | Direcció de Comunicació Corporativa
Eurecat

Tel. (+34) 932 381 400 | Mòbil: (+34) 630 425 169
C/e: premsa@eurecat.org | www.eurecat.org

Deixeu un comentari

Ets humà? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!