El centre tecnològic Eurecat Manresa (membre de Tecnio) serà present a partir d’avui a la fira ExpoBages, on presentarà noves tecnologies industrials i digitals amb impacte directe a les empreses del territori, vinculades a l’especialització del centre en la denominada indústria 4.0 i al creixement de les principals línies tecnològiques a Manresa.

En paraules del president d’Eurecat, Xavier Torra, “l’objectiu d’Eurecat en aquesta edició d’ExpoBages és enfortir la relació amb les empreses de la Catalunya Central, donant a conèixer les capacitats tècniques de la nostra entitat i el paper que pot jugar el centre en la seva cadena de valor i projecció de negoci”.

Amb Eurecat, “les empreses del Bages tenen un centre tecnològic de capçalera molt transversal i multitecnològic a tocar, per poder traslladar les seves inquietuds de millora a nivell de productes, processos i serveis”, subratlla Xavier Torra.

Les capacitats tecnològiques d’Eurecat abasten “àmbits tant rellevants actualment com la transformació digital, la gestió intel·ligent dels recursos, l’economia circular o la robòtica i totes les activitats del centre estan orientades a augmentar la competitivitat de les empreses, de totes les dimensions i sectors, en el nou escenari que obre la indústria connectada”, destaca el vicepresident de la Comissió Territorial d’Eurecat a Manresa, Francesc Santasusanna.

“La integració de tecnologies tant digitals com industrials, l’oferiment de serveis de gestió de la innovació, així com la seva orientació a client i la proximitat a les empreses, fan d’Eurecat el partner ideal per fer l’empresa catalana més competitiva i orientar-la al futur 4.0 que tenim a tocar”, ressalta el gerent d’Eurecat a Manresa, Juanjo Martín.

ExpoBages, aparador d’algunes de les tecnologies capdavanteres d’Eurecat

Entre altres tecnologies, i com exemples de la seva feina amb empreses, Eurecat portarà a la fira una ampolla de vi on és possible verificar el seu contingut sense obrir-la, gràcies als sensors que porta incorporats a l’etiqueta i que ha desenvolupat amb el celler Ramon Roqueta i Germark, mitjançant l’electrònica impresa.

També donarà a conèixer un demostrador del joc electrònic Simon fet amb circuits electrònics encastats en una peça de plàstic transparent que li aporta la funcionalitat. Es tracta d’una peça polimèrica que ha estat impresa electrònicament, termoformada i sobreinjectada amb superfície funcional i que ha guanyat el Premi del Gremi de la Indústria i la Comunicació Gràfica de Catalunya, en la categoria d’impressió funcional. El prototip també ha estat seleccionat com a finalista en els ChemPlast Awards, en la categoria de “Millor projecte d’investigació per a la indústria”. La integració de l’electrònica en les peces i components plàstics és una tendència tecnològica d’especial interès per a moltes empreses manufactureres del territori.

Com altres exemples d’innovacions tecnològiques d’aplicació industrial, l’estand d’Eurecat a ExpoBages mostrarà també un patinet fet amb materials compostos més lleugers i mostres de peces realitzades dins del projecte Hermes, que ha creat un nou concepte de vagó per millorar la competitivitat i reduir els costos d’operació en el transport ferroviari de mercaderies. També hi haurà una broca desenvolupada dins del projecte Geofit, que Eurecat ha dut endavant amb l’empresa Catalana de Perforacions, del Bages.

Eurecat participa a la jornada “Cap a on va la indústria del Bages”

Eurecat participarà avui a la jornada “Cap a on va la indústria del Bages”, organitzada amb motiu d’ExpoBages, que tindrà lloc a la seu de la Demarcació del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (Casa Lluvià) i on universitats, empreses, administracions públiques i el centre tecnològic parlaran sobre com s’han d’adaptar les empreses i els professionals a la sostenibilitat ambiental, a les energies renovables, a les indústries 4.0 i les TIC i a la mobilitat.

A la primera taula, titulada “Sostenibilitat ambiental i energies renovables: l’oportunitat” hi participarà el gerent d’Eurecat a Manresa, que prendrà també part de la taula rodona “La mobilitat del futur. Canvi de paradigma en el sector automoció?”. També tindrà lloc la taula rodona “Indústries 4.0 i les TIC com a base per a un futur connectat”, que comptarà amb Jordi Palmiola, coordinador de projectes de la Unitat de Projectes Integrals d’Eurecat.