El centre tecnològic Eurecat avançarà a la fira eMobility Expo World Congress, que reuneix a la indústria de la mobilitat europea del 13 al 15 de febrer a València, les seves tecnologies i solucions d’última generació en bateries i electrificació, hidrogen, robòtica, nous materials lleugers, plastrònica i intel·ligència artificial, per a impulsar la mobilitat sostenible.

“Eurecat acostarà a les empreses innovacions destacades per optimitzar la competitivitat, sostenibilitat i eficiència de la cadena de valor de la indústria de la mobilitat per als diversos mitjans de transport tant de persones com de mercaderies en els àmbits automobilístic, aeronàutic i aeroespacial, ferroviari o logístic”, explica el cap de Negoci de l’equip Mobilitat del centre tecnològic Eurecat, David Pardos.

A més, “mostrarà les capacitats, infraestructures especialitzades, plantes pilots i iniciatives singulars que ofereix a les empreses per investigar en nous materials, productes i processos, realitzar proves de concepte i implementar innovació en noves tecnologies relacionades amb la mobilitat”, afegeix.

Pel que fa a les bateries i l’electrificació, el centre tecnològic donarà a conèixer les darreres innovacions de la plataforma BATTECH, liderada per l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC) i el centre tecnològic Eurecat, que cobreix tota l’R+D+i de la cadena de valor de l’electrificació amb projectes centrats en millorar la densitat energètica, l’eficiència, la durabilitat, la seguretat i reduir els costos de les bateries, sempre amb una perspectiva de sostenibilitat i economia circular.

És el cas del projecte MARBEL que ha desenvolupat una nova generació de paquets de bateries d’alta densitat energètica, modular, de pes optimitzat, amb temps de càrrega més curts, més durabilitat i amb un disseny pensat per un desmuntatge més fàcil per donar una segona vida i facilitar el reciclatge de tots els seus components.

A més, Eurecat avançarà solucions d’hidrogen per a la mobilitat i la descarbonització de tots els mitjans de transport amb tecnologies per a tota la cadena de valor del sector des de la producció, l’emmagatzematge i la distribució fins al seu ús com a vector d’energia.

El centre tecnològic coordina la Xarxa catalana d’innovació i escalabilitat del coneixement en tecnologies diferencials en l’àmbit de l’hidrogen renovable (Xarxa H2CAT) i participa en iniciatives de referència com la Vall de l’Hidrogen de Catalunya.

D’altra banda, Eurecat presentarà a les empreses i agents del sector participants a l’eMobility Expo World Congress materials avançats per a la mobilitat més lleugers i que integren tecnologies innovadores com la plastrònica, que uneix l’electrònica impresa i els materials plàstics, o les peces d’impressió 3D més resistents i de pes reduït reforçades amb fibres continues gràcies a la tecnologia CFIP (Continuous Fiber Injection Process), desenvolupada per Eurecat.

En aquest àmbit, exhibirà la superfície plàstica intel·ligent de només 3 mil·límetres d’espessor implementada en el projecte Púlsar, que compta amb una interfície que permet als usuaris comunicar-se amb una màquina, software o un sistema intuïtiu amb il·luminació LED incorporada i sensors capacitius, i es podrà integrar en el sistema central electrònic de la nova generació d’automòbils.

Així mateix, el centre tecnològic presentarà a l’esdeveniment demostradors de mobilitat i robòtica aèria amb drons autònoms o semi-autònoms que permeten, entre d’altres, augmentar i millorar la seguretat en zones de ports i en l’àmbit ferroviari o transformar el subministrament logístic de peces dins les plantes de producció industrials.

Així com les eines d’autoavaluació i d’autoprotecció implementades en el projecte europeu SELFY per millorar la seguretat i la resiliència dels sistemes de mobilitat autònoma connectada cooperativa (CCAM), davant de possibles ciberatacs i accions malicioses.

Congrés internacional eMobility i H2 Hydrogen World Congress

Eurecat, global partner d’aquest esdeveniment internacional, participa també en ponències i taules rodones tant al congrés eMobility com al congrés sobre l’hidrogen en la mobilitat, H2 Hydrogen World Congress, que se celebra per primer cop en el marc de l’esdeveniment.

Els experts del centre tecnològic estaran presents en sessions del fòrum de transport marítim sobre el monitoratge de les emissions i la seguretat en àrees portuàries, del fòrum d’automoció sobre nous materials i del fòrum de bateries i energia. I també en la moderació de diferents taules rodones relacionades amb l’hidrogen.

Veniu a visitar-nos al nostre estand a l’eMobility Expo World Congress 2024, a Fira València: B221