DIA MUNDIAL DE LES MALALTIES MINORITÀRIES

Eurecat aporta la seva recerca contra les distròfies musculars

  • Es calcula que les distròfies musculars de Duchenne i Becker afecten fins a un de cada 3.500 nounats.

  • El centre col·labora en l’àmbit de la biomecànica amb el Departament d’Innovació Tecnològica de l’Associació Duchenne Parent Project España.

Barcelona, 28 de febrer de 2017.- La Unitat d’eHealth del centre tecnològic Eurecat (membre de TECNIO) ha començat a col·laborar, mitjançant la seva línia d’investigació en biomecànica, amb el Departament d’Innovació Tecnològica de Duchenne Parent Project España, associació dedicada a lluitar contra les Distròfies Musculars de Duchenne i Becker, que afecten a un d’entre cada 3.500 a 5.000 nounats.

Concretament, el doctor Sebastian Idelsohn Zielonka s’ha integrat al grup de recerca de l’associació, format per la directora científica de Duchenne Parent Project España, la doctora Marisol Montolio, i el doctor Ofir Arad, que han impulsat altres projectes de recerca en l’àmbit de la Distròfia Muscular de Duchenne.

Així, la unitat d’eHealth d’Eurecat aportarà el seu coneixement i recerca per fomentar la investigació i l’aplicació de tecnologia en projectes d’innovació vinculats a la Distròfia Muscular de Duchenne i ajudarà a assolir coneixement per generar noves eines que millorin la qualitat de vida dels pacients amb aquesta malaltia. L’objectiu últim d’aquest acord és potenciar els projectes d’investigació i d’innovació sobre aquesta malaltia per tal de pal·liar-ne els seus efectes.

L’acord de col·laboració, en vigor des del novembre, obre la porta a la participació tècnica d’Eurecat en projectes de recerca conjunts amb l’Associació Duchenne Parent Project, que suposarien una implicació encara major del centre tecnològic.

Actualment, Eurecat treballa en aquest àmbit de recerca mitjançant projectes com EXORAPI, que proposa l’ús d’exoesquelets com una teràpia domèstica pels nens que pateixen Distròfia Muscular de Duchenne, per millorar-ne la seva condició física, autonomia i motivació.

Eurecat és un dels socis d’aquest projecte consorciat amb el CSIC, l’Hospital Sant Joan de Déu i les empreses Marsi-Bionics i Escribano, i lidera les activitats d’instrumentalització i de monitorització integrada (wearables i app), així com el sistema expert per a usuaris i professionals.

 

Més informació al web de Duchenne Parent Project España.