El centre tecnològic Eurecat presenta a partir d’avui en la fira JEC World, l’esdeveniment de referència en l’àmbit dels compòsits que se celebra a París, els seus assajos en la fabricació amb Compositrònica per al desenvolupament de materials compostos funcionals, mitjançant la combinació de diversos procediments de manufactura, electrònica impresa flexible i inserció de components, que aporten noves prestacions en termes de lleugeresa i en l’abaratiment de l’assemblatge industrial.

D’acord amb la directora de la Unitat de Materials Compòsits d’Eurecat, María Eugenia Rodríguez, la Compositrònica “és la combinació perfecta per al desenvolupament d’estructures lleugeres funcionals”. És a dir, “gràcies a la lleugeresa dels compòsits i de l’electrònica impresa, és possible reduir de manera important el pes de components i de grans estructures, i disminuir els costos en els processos d’assemblatge amb la introducció de sensors durant la fabricació del compòsit”.

Els diversos processos “es duen a terme en les instal·lacions d’Eurecat, en la planta pilot de Plastrònica i en els laboratoris de la unitat de materials compòsits del centre tecnològic”, afegeix María Eugenia Rodríguez.

R+D en compòsits per a la sostenibilitat i la reducció de pes

En el marc de la fira, Eurecat mostra també els darrers desenvolupaments en compòsits en l’àmbit de la sostenibilitat i de l’economia circular, de la reducció de pes i de la indústria 4.0, per a sectors com l’aeroespacial, l’automoció, la construcció i l’esport, entre d’altres.

Destaquen també innovacions en el marc de les quals s’han desenvolupat nous compòsits, a partir de fibra de carboni reciclada i altres tipus de residus de compòsits.