El centre tecnològic Eurecat avança a Brussel·les aquesta setmana, en el marc del fòrum europeu sobre el futur de la mobilitat a la carretera, FORM Forum, noves tecnologies i solucions digitals per al sector de l’automoció per millorar el transport basat en vehicles autònoms i la resiliència dels sistemes de mobilitat autònoma connectada, així com per produir vehicles més sostenibles i resistents, i bateries més eficients per a vehicles elèctrics.

Organitzat per l’Associació europea de socis de recerca en automoció (EARPA), de la qual Eurecat n’és soci, el fòrum reuneix els agents de la indústria per compartir coneixement per avançar cap a una mobilitat viària resilient i circular en l’actual món digital.

Eurecat presenta al congrés un nou concepte de bateria més lleugera i sostenible, amb major densitat d’energia i temps de recàrrega més curts amb l’objectiu d’accelerar l’adopció del mercat massiu de vehicles elèctrics, desenvolupat en el marc del projecte europeu MARBEL, coordinat per Eurecat des del centre de referència en R+D+I en bateries del sud d’Europa, BATTECH.

Així, el consorci europeu MARBEL treballa per dissenyar, desenvolupar i demostrar un nou paquet de bateries compacte, modular, de pes optimitzat i d’alt rendiment, amb major vida útil, major eficiència energètica en la càrrega i l’ús de l’energia, a partir d’un sistema robust i flexible de gestió BMS (Battery Management Systems), així com de la càrrega ultraràpida i refrigeració de la bateria.

Ciberseguretat per a la protecció de vehicles autònoms i connectats

Pel que fa a les eines digitals, Eurecat mostra el projecte europeu SELFY, liderat pel centre tecnològic, que desenvolupa un conjunt d’eines d’autoavaluació i d’autoprotecció, amb l’objectiu de millorar la seguretat i la resiliència dels sistemes de mobilitat autònoma connectada cooperativa (CCAM), davant de possibles ciberatacs i accions malicioses, en un context en el qual es preveu que, aproximadament, 50 milions d’automòbils connectats i autònoms estiguin en circulació cap al 2026 a tota Europa.

El projecte vol esdevenir el principal proveïdor d’eines adaptables als diversos fabricants per a la gestió de dades de confiança, així com per a la preservació de la seguretat, l’autoreparació i l’autogestió en el sector.

Intel·ligència artificial per millorar la mobilitat

Entre les solucions tècniques que Eurecat ha desenvolupat per al sector es troba el projecte FRONTIER, que treballa per proveir de noves estratègies i tecnologies a la xarxa viària i als sistemes de control de tràfic per tal de millorar la mobilitat actual i ajudar en la planificació de la xarxa de transport per a la mobilitat del futur.

Mitjançant l’ús de la intel·ligència artificial i modes de transport basats en el vehicle autònom, s’han desenvolupat noves eines amb la finalitat de reduir la contaminació, els embussos i els accidents, així com els costos de mobilitat per a tots els usuaris, tant ciutadans, com empresaris del sector i entitats públiques.

Així, el consorci d’aquest projecte europeu vol facilitar la transició cap a la mobilitat multimodal autònoma implementant models d’intel·ligència artificial per a la predicció de tràfic i la detecció d’accidents, definint processos de col·laboració i arbitratge entre els agents i establint models de negoci per assegurar la viabilitat comercial de les solucions.

Estructures de vehicles més segures, lleugeres i sostenibles

D’altra banda, el centre tecnològic treballa també en una tecnologia de fabricació flexible i híbrida mitjançant aliatges d’alumini d’alta resistència i sostenibles per produir estructures de vehicles adaptats i resistents a col·lisions, desenvolupada en el marc del consorci europeu Flexcrash.

El projecte aborda els principals reptes de la indústria de l’automoció i pretén desenvolupar estructures més segures, lleugeres i circulars, que permetin reduir el pes del vehicle i incrementar-ne la seguretat dels passatgers, amb especial atenció a la part frontal, afectada en el 70 per cent de les col·lisions d’automòbils. A més, les solucions del projecte permetran impulsar un ús més eficient dels recursos, així com optimitzar les cadenes de subministrament de materials.