La seu del centre tecnològic Eurecat a Cerdanyola del Vallès ha donat 1.400 guants procedents del material dels seus laboratoris al departament de Serveis Socials de l’Ajuntament de Cerdanyola, per tal que els distribueixi a les residències de persones grans i amb discapacitat de Cerdanyola i dels municipis del voltant.

La donació s’emmarca dins la cessió de material que el centre tecnològic ha fet les darreres setmanes a hospitals i a organismes per ajudar a pal·liar la falta de material front al coronavirus.

Dins de les accions d’Eurecat per combatre el COVID-19, Eurecat Cerdanyola coordina també la realització d’assajos de les mascaretes que s’estan començant a produir per suplir la falta d’aquest material sanitari, així com dels components necessaris per a la seva fabricació, mitjançant la validació de la seva eficàcia a nivell de filtració, de respirabilitat i de neteja microbiana.

Eurecat Cerdanyola participa també en la fabricació de viseres protectores produïdes mitjançant impressió 3D, per suplir la manca d’equipament de protecció individual destinat al personal sanitari per fer front al coronavirus.

En les darreres setmanes, el centre tecnològic ha mobilitzat les capacitats multitecnològiques a les seves diferents seus per fer front al COVID-19, les quals engloben el desenvolupament de dispositius, de programari i maquinari per al tractament de dades, d’expertesa en intel·ligència artificial aplicada a la bioinformàtica, infraestructures per a assajos i anàlisis biotecnològics i la creació de plataformes i transferència de coneixement, entre d’altres.