Eurecat crea àudio 3D per al mòbil

/, Tecnologies Audiovisuals/Eurecat crea àudio 3D per al mòbil

Eurecat crea àudio 3D per al mòbil

Investigadors del centre tecnològic creen una nova tecnologia que permet generar so binaural immersiu per a tablets i smartphones

Barcelona, 17 de febrer de 2016.- Investigadors del centre tecnològic Eurecat han creat una nova tecnologia de so binaural que permet produir i distribuir música i continguts d’àudio 3D immersiu en els dispositius mòbils, que es podrà provar per primer cop durant el Mobile World Congress (MWC), del 22 al 25 de febrer.

“A l’àudio distribuït per mòbil li falta qualitat, naturalitat i immersivitat”, subratlla el director de Tecnologies Audiovisuals d’Eurecat, Adan Garriga, que sosté que aquesta innovació en el so binaural, fruit d’un treball de recerca iniciat l’abril de 2015, té potencial per implantar-se molt aviat en el mercat internacional, donat que s’escolta “amb un reproductor normal i amb qualsevol tipus d’auricular”.

La tecnologia binaural és una tècnica amb la qual “produeixes un so tenint en compte la forma de les teves orelles, de manera que a cada oïda li envies la informació que rebria de forma natural en el lloc d’origen dels sons”, explica Garriga.

El Centre Tecnològic de Catalunya llança una nova tecnologia binaural al mercat amb el pronòstic que serà el futur de l’àudio i de la música als dispositius mòbils

Segons l’investigador del centre Tecnio, “el sistema és igual que en el cas de la imatge en 3D, de manera que a cada orella se li envia un so perquè el cervell pugui generar la sensació tridimensional”. En canvi, especifica, “en el cas de l’estèreo no tens en consideració les orelles humanes quan envies el so a la dreta i a l’esquerra”.

Els investigadors d’Eurecat han desenvolupat les eines que permeten gravar i produir continguts sonors en aquest format binaural en el Laboratori d’Àudio del centre tecnològic, ubicat a la seu del centre tecnològic a Barcelona, situada al districte 22@.

Tot i  que el so binaural dóna la sensació d’àudio 3D amb qualsevol tipus d’auricular, Eurecat ja està treballant per adaptar uns auriculars al seu sistema, perquè l’experiència immersiva sigui “de la màxima qualitat”, avança el director de Tecnologies Audiovisuals del centre.

Si voleu escoltar com sona l’àudio binaural, veniu a provar-lo a l’estand d’Eurecat

ESTAND D’EURECAT AL MWC: Hall Congress Square. Estand CS50

Imatges aquí (Autor Eurecat/Enric Guillem)

Recorregut virtual pel Laboratori d’Àudio d’Eurecat aquí

Els espectadors de ràdio i televisió podran apreciar el so 3D si es posen auriculars

Sobre Eurecat

Eurecat, Centre Tecnològic de Catalunya (membre de TECNIO), aplega l’experiència de més de 450 professionals que generen un volum d’ingressos de 40 milions d’euros anuals i dóna servei a més de 1.000 empreses. Amb instal·lacions a Barcelona, Canet de Mar, Cerdanyola del Vallès, Girona, Lleida, Manresa, Mataró i Reus i amb una seu a Brasil, participa a 160 grans projectes consorciats d’R+D+i nacionals i internacionals d’alt valor estratègic i compta amb 79 patents i 7 spin-off. El valor afegit que proporciona Eurecat accelera la innovació, elimina la despesa en infraestructures científiques i tecnològiques, redueix els riscos i proporciona coneixement especialitzat a mida de cada empresa. Més informació a www.eurecat.org

Més informació:

Montse Mascaró
Premsa | Direcció de Comunicació Corporativa
Eurecat

Tel. (+34) 932 381 400 | Mòbil: (+34) 630 425 169
C/e: premsa@eurecat.org | www.eurecat.org

By | 2016-10-23T16:54:15+00:00 febrer 17th, 2016|Notes de premsa, Tecnologies Audiovisuals|0 Comentaris

Deixeu un comentari

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!