El centre tecnològic Eurecat (membre de Tecnio) presenta a la conferència ECCOMAS, que té lloc aquesta setmana a Girona, peces estructurals lleugeres fetes amb compòsit, “un material compost molt lleuger, que ja s’està utilitzant en el sector aeronàutic i automobilístic per raons mediambientals i d’eficiència”, explica la directora de la Unitat de Materials Compòsits d’Eurecat, María Eugenia Rodríguez.

El compòsit és un material “entre tres i quatre vegades més lleuger que la majoria dels metalls i, a més, per la seva naturalesa química, no es corroeix en ambients agressius. Aquestes prestacions, juntament amb la seva facilitat de conformació, els situen com a materials del futur”, assenyala Rodríguez.

En aquesta línia, Eurecat participa com a soci tecnològic en projectes integrals per al desenvolupament de components lleugers, “des del disseny estructural, la simulació avançada per elements finits, la posada a punt de la tecnologia de fabricació de compòsits avançats, millorant la seva eficiència productiva i energètica i la qualitat de la peça a un cost competitiu”, assenyala la directora de la Unitat de Desenvolupament de Producte d’Eurecat, Irene Ràfols.

A la conferència ECCOMAS, es pot veure una peça estructural lleugera per al cotxe del futur fabricada mitjançant la tecnologia Resin Transfer Moulding (RTM) i un demostrador del projecte de recerca Cofrare 2020, que investiga el desenvolupament de compòsit per al sector aeronàutic, entre altres innovacions.