El centre tecnològic Eurecat (membre de Tecnio) ha desenvolupat una persiana intel·ligent i energèticament eficient que permet satisfer les necessitats tèrmiques, acústiques i d’il·luminació de l’interior de l’edifici i col·laborar a reduir-ne la demanda energètica.

La persiana d’altes prestacions s’ha instal·lat a un edifici pilot, situat a la Universitat de Burgos. Juntament amb els altres elements de la façana, ajuda a reduir la demanda energètica de l’edifici tant de calefacció com de refrigeració un 30,7 per cent, així com a millorar-ne el confort tèrmic i d’il·luminació.

Aquest nou model de persiana automàtica està connectada a un sistema de gestió electrònic que analitza la incidència solar i eòlica de l’edifici i decideix la inclinació òptima de les làmines de metall per garantir el confort a l’interior.

A més, la persiana “millora les condicions acústiques, ja que va fixada a la paret de l’edifici i actua com a aïllant tèrmic aportant estanquitat a les finestres”, explica la directora de la Unitat de Desenvolupament de Producte d’Eurecat, Irene Ràfols.

Per la seva banda, la Unitat de Robòtica i Automatització d’Eurecat s’ha encarregat del desenvolupament del software de control i comunicació amb l’edifici.

La innovació ha estat desenvolupada en el marc del projecte Bresaer, centrat en la rehabilitació sostenible d’edificis amb un nou sistema de recobriment de façanes i teulades, i finançat per la Comissió Europea dins del programa Horizon 2020.

Veniu a visitar-nos al nostre estand a Smart City Expo: Hall 2 · estand D413