Eurecat integra el Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya

/, Notes de premsa/Eurecat integra el Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya

Eurecat integra el Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya

Eurecat integra el Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya

  • La integració s’inscriu dins l’estratègia de desplegament territorial i sectorial del centre tecnològic.

Barcelona/Vila-seca, 17 de novembre de 2017.- El Patronat del centre tecnològic Eurecat (membre de Tecnio) ha aprovat la integració del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya (PCTTO), en una operació orientada a impulsar la innovació i la competitivitat de les destinacions i de les empreses turístiques.

L’operació comporta la integració del personal del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya a Eurecat i s’emmarca dins de l’estratègia del centre tecnològic de consolidació d’aliances amb agents molt rellevants del sistema d’innovació, tant des del punt de vista sectorial com territorial.

La integració “suposarà millorar notablement el posicionament d’Eurecat en un sector tan important per a la economia catalana com el turístic i ampliarà la seva presència territorial al Sud de Catalunya”, a més de “facilitar la incorporació de coneixement turístic especialitzat complementari i una millora de l’oferta de productes al teixit empresarial”, subratlla el president d’Eurecat, Xavier Torra.

L’operació “ha de servir per a potenciar la innovació, la competitivitat i la sostenibilitat de les destinacions, de les empreses i dels recursos turístics”, mitjançant una “major col·laboració entre agents públics i privats vinculats al sector”, afegeix el director general Corporatiu i d’Operacions d’Eurecat, Xavier López.

Semblantment, segons el director científic del PCTTO, Salvador Anton Clavé, la integració significarà la consolidació a Catalunya d’un espai d’innovació “orientat a promoure l’aplicació de tecnologies, intel·ligència de mercats i sistemes d’informació en l’àmbit del turisme, l’oci i altres activitats relacionades com la cultura o els esdeveniments”.

Catalunya és una de les principals destinacions turístiques del món i la cinquena regió europea quant a ingressos. El turisme genera el 14,3 per cent del PIB català i 402.700 llocs de treball i 202.000 empreses. La despesa del turisme internacional a Catalunya se situa en 15.735 milions d’euros, en un escenari on s’espera arribar a 1.800 milions de turistes a nivell mundial l’any 2030.

El Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya va tenir uns ingressos totals de 597.000 euros l’any 2016. Ubicat a Vila-seca, va ser impulsat l’any 2006 per la Universitat Rovira i Virgili, l’Ajuntament de Vila-seca i la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la Província de Tarragona (FEHT).

Amb la integració, els membres del Patronat del PCTTO formaran part de la Comissió Sectorial de Turisme d’Eurecat i de la Comissió Territorial de Tarragona del centre tecnològic.

By | 2017-11-20T09:53:25+00:00 novembre 20th, 2017|Corporatiu, Notes de premsa|0 Comentaris

Deixeu un comentari

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!