El centre tecnològic Eurecat ha participat en l’elaboració de la “Guia Tècnica d’Ús i Instal·lació de Radiació UV” que ha publicat el Clúster d’Il·luminació CICAT, amb l’objectiu d’informar sobre normes tècniques de seguretat integrals per a dispositius de radiació ultraviolada, arran de l’increment de solucions basades en aquesta tecnologia enfront de la COVID-19.

La guia, que és part de la tasca realitzada pel Grup de Treball de radiació ultraviolada de CICAT, té la finalitat de cridar l’atenció sobre els problemes de seguretat associats amb els productes UVC, entendre el seu funcionament i proporcionar orientació sobre el seu ús segur.

En aquest sentit, CICAT subratlla que rep moltes consultes i es preocupa per l’augment de dispositius desinfectants de radiació UVC en l’actual context marcat per la COVID-19, “especialment els venuts mitjançant diferents plataformes famoses a Internet, amb característiques de seguretat dubtoses i instruccions de seguretat inadequades”.

La guia abasta diversos capítols, els quals aborden l’espectre electromagnètic, l’afectació a materials en superfícies irradiades, el disseny, la instal·lació i el manteniment, a més d’establir diferents aspectes de prevenció.

El Clúster d’Il·luminació CICAT és una entitat sense ànim de lucre fundada el 2010 que agrupa actors de tota la cadena de valor del sector de la il·luminació, a fi de promoure la cultura de la llum a nivell nacional i internacional. En aquest sentit, el seu principal objectiu és ajudar a millorar la competitivitat, visibilitat i oportunitats de negoci dels seus membres associats a través d’activitats de valor afegit.