El centre tecnològic Eurecat participa en la fira LOPEC, l’esdeveniment europeu més important dedicat a l’electrònica impresa que enguany se celebra en format online, juntament amb el Hub d’acceleració tecnològica SmartEEs2, que té la finalitat de millorar la competitivitat de les pimes mitjançant la incorporació de l’electrònica flexible i portàtil.

D’acord amb la promotora tecnològica de la Unitat d’Impressió Funcional i Dispositius Integrats d’Eurecat, Cristina Casellas, “l’expertesa del centre tecnològic Eurecat en l’àmbit de l’electrònica impresa permet acostar aquesta tecnologia cada cop més a mercat, orientada a les necessitats i els reptes de les empreses”.

En el marc del projecte SmartEEs2, en el qual participa, “Eurecat dona suport a les empreses i desenvolupa prototips per veure la viabilitat de les solucions tecnològiques abans d’invertir-hi recursos”, afegeix Casellas.

El projecte SmartEEs2 comptarà amb un total de cinc convocatòries entre el 2020 i 2021 adreçades a empreses, pimes i startups de diferents sectors com l’automoció, la logística, la salut, l’energia o el packaging.

Les tres primeres convocatòries de SmartEEs2 s’han centrat en projectes que incorporen electrònica flexible i portàtil als seus productes i serveis, i han prioritzat propostes que ajuden a reduir la propagació de la Covid-19, així com solucions en l’àmbit de la prevenció, el diagnòstic i la teràpia, entre d’altres.

El projecte SmartEEs2, que és la continuació de la iniciativa SmartEEs, és un HUB d’Innovació Digital (DIH, per les seves sigles en anglès) format per vuit centres tecnològics, tres consultores i tres clústers de nou països de la Unió Europea.

Presència d’Eurecat en el concurs Oe-a Competition 2021

En el marc de la fira LOPEC, el centre tecnològic Eurecat participa en el concurs Oe-a Competition 2021 a la categoria de ‘Publicly Funded Project Demonstrator’ amb el projecte Optogenerapy, que ha desenvolupat el primer implant biofotònic per administrar proteïnes terapèutiques a pacients amb esclerosi múltiple. Aquest mes de març es donaran a conèixer els guanyadors, que presentaran les seves solucions el proper dijous 15 d’abril en una cerimònia online.