El centre tecnològic Eurecat participa a la Hackathon Covid-19, que de l’1 al 3 de maig buscarà eines per a un desconfinament respectuós amb el medi ambient, aportant un premi que consistirà en acompanyament durant dos mesos per validar tecnològicament el projecte guardonat i per contribuir a l’aportació d’una base innovadora i diferencial, així com en suport per buscar opcions de finançament.

En conjunt, la hackató estarà integrada per tres jornades creatives per aconseguir solucions destinades a millorar la vida de la ciutadania, amb el talent i la imaginació dels mateixos ciutadans i en col·laboració amb organitzacions públiques i privades.

Per aconseguir-ho, un equip de 80 mentors assessoraran els projectes participants a la hackató, entre els quals figuren la directora del Biobanc de l’Hospital Clínic, Aina Rodríguez; el director general de Negoci d’Eurecat, Miquel Rey; la directora general de la GSMA Mobile World Capital; Therese Jamaa; l’enginyer Josep M. Ganyet; Genís Roca, de la consultora RocaSalvatella; el directiu de l’àrea de noves tecnologies del FC Barcelona, Dídac Lee, i la directora d’Abacus, Maravillas Rojo, entre altres experts.

El certamen és fruit de l’impuls de diversos emprenedors catalans, junt amb entitats, organitzacions, empreses i administracions públiques, amb l’objectiu de connectar el talent amb les noves necessitats i fer possible projectes orientats a millorar el nou present.

El concurs es farà en línia del divendres 1 al diumenge 3 de maig i el mateix dilluns 4 de maig s’anunciaran els premiats. A més d’Eurecat, aporten guardons Tecnocampus, SeedRocket, Barcelona Activa i CSDM.