El director d’Operacions del Departament d’Innovació Turística del centre tecnològic Eurecat, Ignacio de las Cuevas, ha participat avui a Madrid a una taula rodona sobre la “Contribució de les destinacions turístiques a la lluita contra el canvi climàtic”, organitzada pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, en el marc de la celebració de la Cimera Mundial pel Clima COP25.

A la seva intervenció, el director d’Operacions del Departament d’Innovació Turística d’Eurecat, que té la seva seu a Vila-seca, ha subratllat la importància de “treballar col·lectivament cap a una economia circular més inclusiva, que permeti abordar les desigualtats socials, econòmiques i ambientals i minimitzar les llacunes existents en el sector”.

En aquest sentit, ha posat de relleu que Eurecat està desenvolupant un sistema d’informació que, a més d’indicadors empresarials, incorpora paràmetres que utilitzen els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) com a referència, “amb l’objectiu d’acompanyar els agents clau del turisme en el seu procés de presa de decisions”.

El director d’Operacions del Departament d’Innovació Turística d’Eurecat ha remarcat també que el centre tecnològic està “combinant la innovació i la intel·ligència empresarial a l’hora de dissenyar i planificar productes turístics a nivell de destinació perquè els resultats col·lectius siguin més responsables i, per tant, sostenibles”.

“Estem utilitzant la innovació tecnològica com a facilitadora per reduir els processos amb una elevada petjada de carboni, per ajudar a gestionar millor els fluxos turístics i l’experiència dels clients”, ha ressaltat.

El context plantejat a la taula rodona, que s’inscriu en el fòrum “Contribució del turisme a la lluita contra el canvi climàtic, l’aproximació global a través de Biosphere”, ha abordat la forma en què el sector ha d’afrontar els reptes plantejats en l’escenari mundial per donar resposta a aquesta situació.

Eurecat és present a la 25ena edició de la Cimera del Clima amb un expositor on mostra l’impacte dels projectes d’innovació que desenvolupa en col·laboració amb empreses, administracions públiques i altres agents de l’àmbit acadèmic, per calcular, reduir i mitigar els efectes del canvi climàtic, en el marc de la sostenibilitat i de l’economia circular.

En concret, presenta les seves capacitats multisectorials i multitecnologia a través d’exemples que reflecteixen l’impacte dels resultats de les activitats de l’R+D+I que realitza per ajudar a mitigar els efectes del canvi climàtic. Entre ells, exposa diferents demostradors de materials avançats més lleugers per reduir el pes dels vehicles i la conseqüent generació de CO2, maquetes sensoritzades per representar l’ús del Big Data en entorns urbans i un simulador que integra Internet de les Coses, Intel·ligència Artificial i robòtica per al monitoratge de l’aigua a les ciutats.