La Unitat de Robòtica i Automatització d’Eurecat participa en tres xarxes europees de Digital Innovation Hubs (centres d’innovació digital) destinades a potenciar l’aportació de valor a les empreses de robòtica, especialment a petites i mitjanes empreses, en tres àmbits considerats prioritaris, com són l’agroalimentari, el manufacturer i la salut.

En el camp sanitari, Eurecat forma part del DIH-HERO, una xarxa de Digital Innovation Hubs que ofereix a empreses relacionades amb la robòtica per a la salut l’oportunitat de construir, demostrar i donar a conèixer les seves propostes de valor, actualment amb especial èmfasi en la lluita contra la COVID-19.

També forma part de DIH², que promou el potencial de la robòtica per transformar i agilitzar els processos productius de petites i mitjanes empreses manufactureres, i d’AgROBOfood, centrada en la introducció efectiva de la robòtica en el sector agroalimentari.

En els diferents àmbits, “Eurecat aporta coneixement i esforç per acompanyar i mentorizar empreses interessades en les diferents iniciatives. També contribueix a la identificació d’empreses amb necessitats en robòtica i la creació de cadena de valor i mobilització de l’ecosistema d’empreses robòtiques”, explica el director de la Unitat de Robòtica i Automatització del centre tecnològic, Daniel Serrano.

Així mateix, “des d’Eurecat es lidera la definició de la cartera de serveis i els processos operatius amb els quals ha de funcionar aquesta xarxa de centres d’innovació digital en diversos d’aquests projectes”, remarca.

La investigació i desenvolupament del grup de Robòtica d’Eurecat és multidisciplinari i inclou robòtica i visió industrial, col·laboració i interacció afectiva robot-treballador i navegació autònoma, destra i gràcil en diferents entorns i aplicacions amb robots terrestres i aeris. El rang de projectes i serveis que ofereix acull la robotització de processos industrials, co-workers mòbils, logística autònoma, inspecció d’infraestructures i projectes relacionats amb l’agricultura i el medi ambient, entre d’altres.