Eurecat presenta una obra artística que mostra el potencial del formigó translúcid

/, Notes de premsa/Eurecat presenta una obra artística que mostra el potencial del formigó translúcid

Eurecat presenta una obra artística que mostra el potencial del formigó translúcid

El centre tecnològic Eurecat presenta a partir d’avui a Rebuild Expo la instal·lació “Tycho; Test One”, de Paul Friedlander, la qual ha estat produïda en els seus laboratoris en col·laboració amb la firma Escofet, dins d’un projecte artístic que ha permès crear un monòlit de ciment lumínic amb formigó translúcid, un nou material desenvolupat per Eurecat per a Escofet, amb el qual l’artista ha pogut treballar en primícia.

Es tracta d'”un innovador formigó blanc translúcid que pot ser usat en panells de façana, interiorisme o mobiliari urbà”, destaca la directora de Desenvolupament de Producte d’Eurecat, Irene Ràfols, qui posa en relleu les “àmplies aplicacions de futur que ofereix aquest nou material” desenvolupat pel centre tecnològic i Escofet.

La instal·lació “Tycho; Test Oneha guanyat la primera convocatòria del Programa ATA per a la creació i formació artística amb tecnologies avançades.

Aquest programa, convocat amb la Col·lecció Beep d’Art Electrònic i la NewArtFoundation, té com a objectiu connectar a artistes, científics i tecnòlegs perquè convergeixin el mètode científic amb el mètode artístic, generant així noves línies de coneixement que culminin amb el desenvolupament d’una obra d’art.

Friedlander compta amb una trajectòria de més de dues dècades investigant tota mena de tecnologies i procediments per tal de fer de la llum una matèria mal·leable i flexible que pugui adquirir qualsevol forma i volum.

L’obra “Tycho; Test One” va ser presentada al Festival Ars Electronica a Linz, considerat la gran cita anual de l’Art Tecnològic, que va tenir lloc del 6 al 10 de setembre, dins de la proposta de la Col·lecció Beep d’Art Electrònic.

By |2018-09-26T14:21:07+00:00setembre 26th, 2018|Innovació i Desenvolupament de Producte, Notes de premsa|0 Comentaris
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!