El centre tecnològic Eurecat, que lidera una xarxa d’entitats públiques i privades relacionades amb la sanitat i les noves tecnologies dins el projecte europeu DIH-HERO, ha començat a promoure la innovació en robòtica en el camp de la salut entre les petites i mitjanes empreses catalanes.

En el marc d’una jornada de difusió que ha organitzat avui, Eurecat (membre de Tecnio) ha aportat informació sobre les oportunitats de finançament per al sector, de les possibilitats de networking i col·laboració, així com del model català de la xarxa Europea de Digital Innovation Hubs (DIHs).

“L’accés als nous desenvolupaments tecnològics per pimes del sector ha de permetre que aquestes s’iniciïn també en activitats d’innovació, que creiem fonamental per poder ser competitius en el context actual”, ha assegurat el director de la Unitat d’eHealth d’Eurecat, Felip Miralles.

DIH-HERO, de l’anglès ‘Digital Innovation Hub Healthcare in Robotics’, ha creat una plataforma que durant els propers quatre anys “facilitarà la transferència de coneixement i l’anàlisi de les necessitats del sector, demostrant la utilitat de la tecnologia en entorns reals per afavorir la implementació d’innovacions tecnològiques per donar resposta a mancances en l’atenció sanitària”, ha explicat la directora de la Unitat de Robòtica i Automatització d’Eurecat, Pepa Sedó.

En paraules de la responsable de Polítiques d’Innovació del Departament de Consultoria d’Eurecat, Laura Arribas, “amb la participació en una iniciativa d’aquest tipus, Eurecat referma el seu lideratge a Catalunya en promoure la digitalització de les pimes catalanes a través dels Digital Innovation Hubs europeus”.

El projecte, liderat per la Universitat de Twente, Països Baixos, aborda aplicacions sanitàries com diagnòstic, tractament, assistència i prevenció, així com serveis associats de formació, manteniment i logística, entre d’altres.

L’esdeveniment s’ha dirigit a petites i mitjanes empreses vinculades a l’àmbit de la robòtica i la intel·ligència artificial, i a les que volen treballar en l’àmbit de l’eHealth; a usuaris finals com centres hospitalaris, residències o empreses d’assistència, entre d’altres; grans empreses, associacions i clústers.

Han col·laborat en l’organització de la jornada l’associació CataloniaBio & Health, la Federació Espanyola d’empreses de Tecnologia Sanitaria (FENIN) i els Fons Europeus a Catalunya.