El centre tecnològic Eurecat s’ha incorporat al Clúster Audiovisual de Catalunya, que actualment agrupa 125 de les principals empreses de la indústria audiovisual catalana, que engloben activitats de producció, serveis de producció, postproducció, VFX, distribució, exhibició, operadors de ràdio i televisió, TIC audiovisual, telecomunicacions, fotografia, realitat virtual, videojocs i publicitat.

Aquesta incorporació resulta de l’experiència de col·laboració seguida fins ara entre ambdues entitats i respon a l’objectiu de donar un major impuls a la innovació tecnològica en les diferents esferes que configuren l’activitat audiovisual en l’actualitat i aprofitar les oportunitats existents i futures en aquest camp.

El Clúster Audiovisual de Catalunya promou la connexió entre les empreses del sector i impulsa el coneixement i la innovació a través de col·laboracions i de l’organització d’un ampli programa de conferències i workshops, entre els que destaca la Setmana del Talent Audiovisual, celebrada anualment i que té per objectiu connectar el talent emergent i la indústria per innovar i trobar nous formats. El Clúster Audiovisual potencia també la internacionalització del sector audiovisual català i treballa per convertir Barcelona i Catalunya en un hub internacional del sector audiovisual i posicionar-lo com un pol rellevant al sud d’Europa. En aquest sentit destaca la propera celebració a Barcelona de la fira ISE, referent mundial de l’audiovisual, que marcarà un punt d’inflexió decisiu pel sector.

Adhesions de referents del sector

D’acord amb el Clúster Audiovisual de Catalunya, les noves incorporacions el consoliden com un dels clústers audiovisuals de referència no només a Espanya, sinó també a Europa, per darrere de clústers de països de referència audiovisual com França o Alemanya.

D’entre els nous membres destaquen, a més d’Eurecat, les universitats La Salle, la Universitat de Vic i la Universitat UIC. També s’han adherit referents com la Fundació Èpica La Fura dels Baus i empreses de base tecnològica, una de les verticals cada vegada més destacades del Clúster Audiovisual de Catalunya. També s’hi han incorporat empreses tecnològiques, de realitat virtual i del videojoc com Virtual Zenit, SONO, Mediadata, Starloop Studios, Creatica i NRD Multimedia i s’han sumat al Clúster APAC, Bakery, Fertramit, Planhmedia, Mimesis Contents i Sabatellini.