SMART CITY EXPO

Eurecat desenvolupa una motxilla per a ciclistes amb electrònica flexible

Barcelona, 16 novembre ¡de 2016.- El centre tecnològic Eurecat (membre de TECNIO) ha dissenyat una motxilla per a ciclistes que incorpora un sistema de senyalització amb electrònica flexible que permet augmentar la seva seguretat i que es pot veure a la present edició de la fira Smart City Expo, que té lloc a Barcelona fins demà, 17 de novembre.

Eurecat ha dissenyat la motxilla per augmentar la visibilitat dels ciclistes, de manera que els automòbils vegin millor els canvis de direcció que fan. Per aconseguir-ho, ha desenvolupat un sistema lumínic que es pot activar mitjançant el mòbil. D’aquesta manera, el ciclista pot descarregar la ruta que vol fer i activar els intermitents i el llum de frenat de la motxilla mitjançant el seu mòbil.

La tecnologia que ha permès crear la motxilla és l’electrònica flexible, que permet posar una capa d’intel·ligència als objectes i de forma transparent per a l’usuari. Aquesta tecnologia es pot aplicar a les peces de vestir i es compatible amb la seva neteja a la rentadora.

El procés per crear aquests tipus d’elements prové d’una anàlisi de la funcionalitat dels objectes, amb la finalitat de crear elements intel·ligents, que aportin més funcions, en aquest cas, seguretat activa tot integrant el sistema de llum quan es va en bicicleta.

La finalitat d’Eurecat és traslladar la tecnologia que té en els seus laboratoris en el mercat, perquè les empreses la puguin incorporar en el seus productes, de forma que el seu ús sigui el més senzill possible, sostenible i faci més fàcil la vida a les persones.

El centre tecnològic ha presentat també un laboratori de ciberseguretat especialitzat en Internet de les Coses per a combatre els riscos que comporten per a ciutats, empreses i organitzacions els objectes connectats a la xarxa, una tecnologia que al 2020 es calcula que assolirà els 20.000 milions d’elements.

Altres innovacions d’Eurecat que estan presents a la Smart City Expo són les seves solucions integrals de visualització interactiva immersiva i 3D aplicades al subsòl de Barcelona. Aquest desenvolupament té aplicació en múltiples plataformes com a valor afegit a projectes industrials, culturals i de visualització de dades, així com realitat augmentada, realitat virtual i indústria 4.0.

Així mateix, les innovacions d’Eurecat estan també a Smart Cities amb projectes com Built2spec, consistent en el desenvolupament d’un nou conjunt d’avanços tecnològics per a l’eficiència energètica en noves construccions i reformes; un estudi Big Data que reflecteix la mobilitat dels turistes per Barcelona, i el prototip del projecte ARSI, que està implantant la utilització de drones per a la inspecció del clavegueram de Barcelona.

Us esperem a l’estand d’Eurecat a Smart City Expo:

hall 2 D401 / Fira Barcelona Gran Via

Podeu ampliar la informació o sol·licitar entrevistes a l’email premsa@eurecat.org o al mòbil 630425169.

Sobre Eurecat

Eurecat, Centre Tecnològic de Catalunya (membre de Tecnio), aplega l’experiència de més de 550 professionals que generen un volum d’ingressos de 45 milions d’euros anuals i dóna servei a més de 1.000 empreses. R+D aplicat, serveis tecnològics, formació d’alta especialització, consultoria tecnològica i esdeveniments professionals són alguns dels serveis que Eurecat ofereix tant per a grans com per a petites i mitjanes empreses de tots els sectors. Amb instal·lacions a Barcelona, Canet de Mar, Cerdanyola del Vallès, Girona, Lleida, Manresa, Mataró, Reus i Amposta i amb una seu a Brasil, participa a 160 grans projectes consorciats d’R+D+i nacionals i internacionals d’alt valor estratègic i compta amb 73 patents i 7 spin-off. El valor afegit que aporta Eurecat accelera la innovació, disminueix la despesa en infraestructures científiques i tecnològiques, redueix els riscos i proporciona coneixement especialitzat a mida de cada empresa. Més informació a www.eurecat.org

 

Més informació:

Montse Mascaró
Premsa | Direcció de Comunicació Corporativa
Eurecat

Tel. (+34) 932 381 400 | Mòbil: (+34) 630 425 169
C/e: premsa@eurecat.org | www.eurecat.org