Experts debatran a Barcelona el futur de les TIC a l’aula

Pàgina inicial/Esdeveniments, Notes de premsa/Experts debatran a Barcelona el futur de les TIC a l’aula

Experts debatran a Barcelona el futur de les TIC a l’aula

Experts en tecnologia i educació debatran a Barcelona el futur de les TIC a l’aula

  • La novena edició del congrés ITWorldEdu, sobre la transformació tecnològica a les escoles, se celebrarà els dies 21 i 22 de març.

  • El congrés, organitzat pel Clúster Edutech en col·laboració amb Eurecat, presentarà les millors pràctiques educatives i donarà veu a tots els actors del sector.

  • L’esdeveniment comptarà amb un espai expositor on una trentena d’empreses mostraran la seva aposta per l’escola transformadora.

Barcelona, 10 de març de 2017.- El Palau de Congressos de Fira Barcelona acollirà, els dies 21 i 22 de març, la novena edició del congrés ITworldEdu, l’esdeveniment de referència en l’àmbit de les noves tecnologies a l’educació, organitzat pel Clúster Edutech, amb la col·laboració del centre tecnològic Eurecat i que enguany reunirà professionals i experts en l’àmbit de la tecnologia educativa que debatran sobre el futur de les Tecnologies de la Informació i Comunicació (TIC) a l’aula.

La present edició, que té com a títol “Transformant les escoles”, girarà entorn de les millors pràctiques sobre com aplicar la tecnologia per millorar la tasca educativa en tots els àmbits, i oferirà ponències magistrals, taules rodones i tallers dirigits a la comunitat docent i educativa en àmbits com la personalització de l’aprenentatge, l’avaluació de les competències i metodologies innovadores que permeten per mitjà de la tecnologia una optimització de l’organització escolar.

Segons destaca la presidenta del Clúster Edutech, Elisabet Marill, el congrés pot ser una “bona guia” pels docents que “vulguin innovar a l’aula però no sàpiguen per on començar”, ja que “es mostraran múltiples casos d’èxit i es donarà veu a tots els actors implicats en l’àmbit de l’educació, amb sessions plenàries, tallers reduïts i espais de networking i intercanvi d’idees i experiències”.

En aquest sentit, durant el primer dia en César Coll, catedràtic de Psicologia de l’Educació de la Universitat de Barcelona, oferirà una ponència sobre les claus de la personalització de l’aprenentatge per, posteriorment, conèixer de la mà de mestres i directors de centre quines són les pràctiques i polítiques que s’estan portant a terme en l’àmbit de l’avaluació competencial. La primera jornada inclourà sessions dinamitzades amb centres educatius, així com tallers pràctics amb empreses i clourà amb una conferència plenària a càrrec de l’especialista en neurodidàctica José Ramón Gamo, que precedirà una sessió de sopar networking.

En la segona jornada, diverses escoles presentaran les seves experiències en l’ús de tecnologies a l’aula i es durà a terme la segona sessió de tallers de bones pràctiques. A banda, hi haurà una sessió plenària sobre les vocacions científiques i tecnològiques, per part de la Generalitat i GSMA, i una conferència sobre l’experiència educativa de la docent nord-americana Monica Burns, pionera en l’ús de tecnologies a l’aula.

El protagonisme de les últimes hores del congrés serà per als alumnes, amb l’ITworldEdu Junior, on presentaran les millors pràctiques educatives basades en la personalització de l’aprenentatge, l’avaluació de competències i les noves formes d’organitzar l’espai i el temps a l’aula i a l’escola.

La present edició de l’ITworldEdu compta amb una participació destacada de la indústria especialitzada en el món de les tecnologies educatives, que mostraran la seva aposta per l’escola transformadora en una zona expositiva dedicada amb una trentena d’estands.

Les inscripcions al congrés, que es dirigeix a tota la comunitat educativa, ja estan obertes i es poden realitzar en aquest enllaç. A banda, els assistents poden completar la seva experiència afegint les opcions de dinar i sopar networking pel primer dia.

 

Sobre el Clúster Edutech

El Clúster Edutech és una agrupació de més de 40 empreses del sector TIC Educació que creen productes o ofereixen serveis de base tecnològica per als processos d’ensenyament-aprenentatge de les etapes no universitàries. El Clúster té com a missió dissenyar i implementar iniciatives per reforçar la competitivitat de les empreses que en formen part i promocionar l’ús de les TIC en l’Educació. Forma part del Programa Catalunya Clústers de la Generalitat de Catalunya i és Bronze Label per la European Cluster Excellence Initiative. Més informació a www.edutech.cat

By | 2017-03-10T13:02:06+00:00 març 10th, 2017|Esdeveniments, Notes de premsa|0 Comentaris

Deixeu un comentari

Ets humà? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!