El centre tecnològic Eurecat ha aconseguit desenvolupar marcs de finestres en composite termoplàstic per a avions regionals, mitjançant processos de fabricació industrial avançats que permeten reduir el pes de les peces i els costos de producció.

La innovació s’inscriu dins del projecte WINFRAME 4.0, que “ha permès utilitzar composites termoplàstics en la construcció d’aeronaus regionals i ha desenvolupat processos més ràpids i fiables mitjançant l’ús de polímers reforçats amb fibra de carboni i conceptes de fabricació innovadors”, explica la directora de la Unitat de Composites d’Eurecat, María Eugenia Rodríguez.

En paraules de María Eugenia Rodríguez, la innovació duta a terme demostra el potencial de la indústria 4.0 a l’hora de solucionar problemes tecnològics relacionats amb els processos de fabricació d’estructures complexes amb materials termoplàstics, que estan mostrant que són una “clara resposta davant dels reptes que introdueixen els nous estàndards de sostenibilitat i l’economia circular”.

Coordinat per Eurecat, WINFRAME 4.0 s’ha dut a terme dins de la convocatòria CleanSky 2, amb LEONARDO com a topic manager i amb la participació de Sofitec Aero.

A nivell tècnic, el desenvolupament de WINFRAME 4.0 ha suposat la implementació de tecnologia “fora d’autoclau” que permet un estalvi de costos important en la fabricació de peces estructurals lleugeres a la indústria aeronàutica.

La Unitat de Materials Composites ha liderat el disseny i la fabricació dels motlles, així com la validació del procés mitjançant la fabricació dels demostradors del marc de finestra en composite termoplàstic, mentre que Sofitec Aero ha dut a terme el muntatge complet de la finestra.