El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, i el president del centre tecnològic Eurecat, Xavier Torra, han signat un acord de col·laboració per impulsar i facilitar la implantació de programes d’innovació a les empreses catalanes i afavorir la competitivitat, creixement i expansió de tots els sectors econòmics.

Eurecat és el principal centre tecnològic de Catalunya i centra la seva activitat en la transferència de coneixement altament especialitzat al teixit industrial i empresarial, per augmentar la seva competitivitat en un context marcat pel canvi de paradigma que introdueixen la digitalització i la indústria 4.0 i altres tecnologies amb alt potencial disruptiu.

El seu president, Xavier Torra, remarca que aquest conveni de col·laboració amb Foment “té com a objectiu afavorir la competitivitat de les empreses catalanes”, mitjançat “la capacitat diferencial que aporta la tecnologia en el llançament de nous productes o serveis i en la millora dels processos de fabricació des del punt de vista de la productivitat i de la sostenibilitat”.

Per la seva banda, el president de Foment, Josep Sánchez Llibre, considera que “des de Foment apostem clarament per la recerca, el desenvolupament i la innovació tecnològica, una qüestió que considerem peça essencial i imprescindible del creixement de l’economia. Amb aquest acord volem ser útils i fer de pont i connector amb  els principals agents i actors clau de la innovació”.

El conveni permetrà coordinar actuacions de les dues institucions, dur a terme comissions, estudis i debats per facilitar l’impuls a la innovació en les empreses de qualsevol dimensió i intensificar les relacions amb els centres de recerca universitaris.