Henkel Ibérica i el centre tecnològic Eurecat han organitzat un cicle de tres webinars gratuïts per donar a conèixer algunes solucions concretes a les noves tendències de la indústria que, cada vegada més, requereixen un disseny i fabricació de productes i components lightweight més lleugers i versàtils per a sectors com el ferroviari, l’automoció i l’aeronàutic, entre d’altres, optimitzant costos i dotant-los d’altes prestacions i capacitats en un entorn en evolució cap a la Indústria 4.0 i l’economia circular.

En aquesta línia, les lightweight technologies aplicades al sector ferroviari contribueixen a reduir el pes en vagons i la massa de vehicles i, en conseqüència, la necessitat de potència i equips de frenada, el que impacta directament en la reducció de la petjada de carboni.

Sota el títol ‘LIGHTWEIGHT 4.0: instrumentació, machinery adhesives i equips de dosificació’, s’ha celebrat el segon webinar. Després d’un bon concepte i disseny, cal produir de forma optimitzada, amb productivitat, fiabilitat i qualitat. En aquesta línia, el webinar ha tractat sobre presentar els avantatges que ens ofereix la tecnologia d’electrònica impresa en l’àmbit de lightweight materials per a algunes aplicacions; analitzar els avantatges que la tecnologia anaeròbica ofereix en els muntatges mecànics, i analitzar en un entorn productiu la integració de sistemes de dosificació com a avantatge competitiu i com els serveis de capacitació en adhesius aporten valor als equips d’R+D, producció i qualitat.

El tercer webinar, ‘LIGHTWEIGHT: prospectiva i innovació per als adhesius instantanis del futur’ s’impartirà el 4 de febrer, de les 12 a les 13 hores, amb la idea d’ajudar a conèixer les últimes novetats i solucions disponibles al mercat, així com també les que es preparen per al futur. En concret, es presentaran les noves tendències en adhesius dissenyats per a lightweight materials i els avantatges que ofereix la tecnologia d’adhesió instantània.

Materials compostos, unions dissimilars i adhesius especials

El cicle de webinars tecnològics organitzat per Henkel Ibérica i Eurecat va començar el passat 3 de desembre amb el seminari ‘LIGHTWEIGHT: Materials compostos, unions dissimilars i adhesius especials’, que es va centrar en el concepte Lightweight, per tal d’aprofundir en els materials compostos, les unions dissimilars i els adhesius especials.

Amb l’objectiu d’aportar un ventall més ampli de materials i solucions, per poder donar millor resposta als clients, aquest webinar es va enfocar en presentar noves tendències lightweight, avantatges, consideracions, aproximacions multimaterial, disseny, etc., a partir de les sinergies que es poden generar amb diferents materials i tecnologies d’unió adequades; analitzar els avantatges que les unions adhesives ofereixen en comparació amb els mètodes convencionals, i analitzar els avantatges que la tecnologia d’adhesió estructural ofereix en els entorns de fabricació i acoblament.