Eurecat presenta un nou sistema que permet imprimir pròtesis de silicona personalitzades

/, Notes de premsa/Eurecat presenta un nou sistema que permet imprimir pròtesis de silicona personalitzades

Eurecat presenta un nou sistema que permet imprimir pròtesis de silicona personalitzades

Eurecat presenta aquesta setmana a Chemplast Expo una tecnologia capdavantera d’impressió 3D que permet la realització de pròtesis de silicona personalitzades per al sector biomèdic i l’àmbit sanitari, a partir de monocomponents o biocomponents i en la qual el material es pot adaptar a cada requisit.

La silicona “és un material compatible amb el cos humà i ja s’està utilitzant per obtenir peces mitjançant moldeig per a usos biomèdics o sanitaris”, de manera que “la impressora 3D desenvolupada per Eurecat obre les portes a produccions personalitzades“, remarca el director de la Unitat Advanced Manufacturing Systems de Eurecat, Raffaele Caminati.

La tecnologia “s’inscriu en l’anomenada indústria 4.0 i permet el control de la producció i de la qualitat, així com el visionat de les peces durant la producció. Tot això, permet la fabricació de sèries petites i personalitzades, de manera sostenible i eficient”, assenyala la directora de Tecnologia i Transferència d’Eurecat, Myriam García-Berro.

De fet, detalla García-Berro, la màquina dissenyada per Eurecat “es pot programar directament des de l’oficina i permet controlar l’estatus dels sensors i de la màquina, directament des de l’ordinador a la xarxa”.

Eurecat, finalista dels Chemplast Awards

Eurecat és finalista dels premis Chemplast Awards en la Categoria de Millor Innovació Tecnològica en el camp del desenvolupament dels nous materials, amb el projecte OptiNanoPro, que impulsa l’aplicació de la nanotecnologia per millorar les característiques de la superfície dels plàstics.

By |2018-11-07T13:47:29+00:00novembre 7th, 2018|Advanced Manufacturing Systems, Notes de premsa|0 Comentaris
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!