La seu del centre tecnològic Eurecat (membre de Tecnio) a Canet de Mar, en col·laboració amb IAAC Fab Lab Barcelona, acollirà a partir del proper 24 de setembre activitats del curs Fabricademy, Textile and Technology Academy, que s’enfoca en la tecnologia tèxtil, la fabricació digital i la biologia, dins de la xarxa Reimagine Textile, per afavorir la innovació en la indústria tèxtil.

En concret, Fabricademy és un curs interdisciplinari que s’enfoca en les noves tecnologies aplicades al tèxtil presentat, des de la indústria de la moda fins a l’emergent mercat dels wearables. El programa educatiu, de 6 mesos de durada, s’executa en laboratoris seleccionats de tot el món, i a Catalunya es realitza entre les instal·lacions de Fab Lab Barcelona i Eurecat.

“Els nous materials, processos de producció i canals, la proliferació de dades, dispositius i sensors i la hiperconnectivitat estan provocant una nova revolució del tèxtil”, davant la qual Reimagine Textile vol ser “un actor clau, sumant tèxtil, tecnologia, innovació, talent, nous models de negoci, noves competències, disseny i digitalització”, destaca la directora de la Unitat de Teixits Funcionals d’Eurecat, Virginia García.

Impulsada per Eurecat, TecnoCampus Mataró i els ajuntaments de Mataró i de Calella, Reimagine Textile és la xarxa de col·laboració que connecta els principals agents del sector del tèxtil per reimaginar-lo amb les aplicacions en el segle XXI.

Els cinc eixos de Reimagine Textile són la tecnologia, la indústria, la formació, l’emprenedoria i la inversió. Per això, està formada per empreses, emprenedors, centres tecnològics, Fablabs, escoles de disseny, universitats, inversors, mentors, incubadores, acceleradores, consultores i associacions.

Les inscripcions per matricular-se al curs estan obertes. Tota la informació està disponible aquí