Eurecat subratlla “el potencial d’innovació” de les pimes catalanes

Pàgina inicial/Consultoria, Corporatiu, Esdeveniments, Innovació i Desenvolupament de Producte, Notes de premsa/Eurecat subratlla “el potencial d’innovació” de les pimes catalanes

Eurecat subratlla “el potencial d’innovació” de les pimes catalanes

Eurecat subratlla “el potencial d’innovació” de les pimes catalanes

Barcelona, 26 de gener de 2017.- El centre tecnològic Eurecat (membre de TECNIO) ha posat avui de relleu “el potencial d’innovació” que tenen les petites i mitjanes empreses catalanes, un sector que ha qualificat de “clau” per a la competitivitat de l’economia, donat que suposa el 61 per cent de la creació de riquesa a Catalunya.

En aquest sentit, el director general de Negoci d’Eurecat, Miquel Rey, ha remarcat durant una trobada organitzada pel 22@Network que es calcula que només el 20 per cent de les pimes innova de forma sistemàtica, amb la incorporació de nous processos o de noves tecnologies en els seus negocis, de manera que “hi ha un gran potencial en aquest camp”.

Es calcula que només el 20 per cent de les petites i mitjanes empreses innova de forma sistemàtica.

Per ajudar a les pimes a la definició de la seva estratègia d’innovació i a mitigar la incertesa associada al risc tecnològic, Eurecat ha intensificat la difusió del programa +PIME, que duu a terme, juntament amb AMEC, PIMEC i AEIC, amb la finalitat de reforçar la innovació de la petita i mitjana empresa amb diagnosis tecnològiques gratuïtes i el cofinançament de fins el 50 per cent dels nous projectes d’innovació.

En el decurs de la trobada, titulada “Com impulsar la innovació col·laborant amb els centres tecnològics”, la directora del Centre d’Excel·lència per a la Innovació de la PIME, Patricia Arcos, ha detallat que +PiME proposa solucions integrals amb garantia d’industrialització, una metodologia enfocada a garantir l’èxit en el procés d’innovació i serveis de R+D+i d’alta especialització en entorns digitals i industrials”, a més d’oferir acompanyament a l’empresa durant tot el procés d’innovació.

El centre tecnològic ha destacat que les pimes representen el 61 per cent de la creació de riquesa a Catalunya.

El director de l’Associació 22@Network, Xavier Monzó, ha presidit l’acte, que també comptat amb la intervenció de  José Antonio Gago, Market Manager d’Eurecat, que ha exposat com el Design Thinking, o disseny de pensament en la seva traducció al català, permet anticipar-se a les necessitats del mercat i del consumidor mitjançant una resposta àgil i eficaç.

Podeu ampliar la informació o sol·licitar entrevistes al Gabinet de Premsa d’Eurecat a l’email premsa@eurecat.org o al mòbil 630425169.

 

Sobre Eurecat

Eurecat, Centre Tecnològic de Catalunya (membre de Tecnio), aplega l’experiència de més de 550 professionals que generen un volum d’ingressos de 42 milions d’euros anuals i dóna servei a més de 1.000 empreses. R+D aplicat, serveis tecnològics, formació d’alta especialització, consultoria tecnològica i esdeveniments professionals són alguns dels serveis que Eurecat ofereix tant per a grans com per a petites i mitjanes empreses de tots els sectors. Amb instal·lacions a Barcelona, Canet de Mar, Cerdanyola del Vallès, Girona, Lleida, Manresa, Mataró, Reus i Amposta i amb una seu a Brasil, participa a 160 grans projectes consorciats d’R+D+i nacionals i internacionals d’alt valor estratègic i compta amb 73 patents i 7 spin-off. El valor afegit que aporta Eurecat accelera la innovació, disminueix la despesa en infraestructures científiques i tecnològiques, redueix els riscos i proporciona coneixement especialitzat a mida de cada empresa. Més informació a www.eurecat.org

 

Més informació:

Montse Mascaró
Premsa | Direcció de Comunicació Corporativa
Eurecat

Tel. (+34) 932 381 400 | Mòbil: (+34) 630 425 169
C/e: premsa@eurecat.org | www.eurecat.org

Deixeu un comentari

Ets humà? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!