Una trentena d’empreses i professionals han participat avui a la jornada organitzada per l’empresa Acabados de Fundición, pertanyent al Grup Condals, i el centre tecnològic Eurecat Manresa sobre inspecció de soldadura per tècniques no destructives, amb l’objectiu d’analitzar els criteris de qualitat del procés i donar a conèixer a empreses i professionals els diferents sistemes d’inspecció per assegurar-ne els resultats.

La jornada, que ha comptat amb la col·laboració de l’Institut Tècnic Català de Soldadura, s’ha inscrit en el marc de la cooperació estable que mantenen Acabados de Fundición i Eurecat per a l’aportació de recursos capdavanters i capacitats professionals d’alta especialització, amb l’objectiu de prestar un servei d’alt valor afegit a les empreses.

En paraules del gerent Territorial d’Eurecat Manresa, Juanjo Martín, que ha inaugurat l’esdeveniment, la jornada “ha estat un èxit en participació, seguida amb molt interès per les més de trenta empreses i professionals de la Catalunya Central que hi han assistit”. Amb aquest acte, “volem acostar els paràmetres i requisits d’actuació per garantir la realització de soldadures de qualitat i proporcionar-los coneixement sobre tècniques d’inspecció que el Grup Condals i Eurecat Manresa posen a la seva disposició”, ha afegit.

La sessió “ha mostrat tecnologia i tècniques per a comprendre els defectes de soldadura, exposant diverses metodologies per assegurar la qualitat d’unions soldades i diagnosticar fallades, entre elles, les tècniques d’inspecció per tomografia axial computeritzada d’alta potència que oferim des de l’AF Tomography Center de Condals Grup, amb unes instal·lacions úniques a Catalunya, i a les que sumem el coneixement tecnològic d’Eurecat”, ha explicat el Chief Information Officer (CIO) de Grup Condals, David de la Cruz.

L’esdeveniment s’ha dirigit a professionals i empreses que treballen amb procediments de soldadura en materials metàl·lics en sectors com l’automoció, l’aeronàutica, el ferroviari, l’arquitectura, l’enginyeria civil o els béns d’equipament, entre d’altres.

La jornada ha comptat amb la participació del responsable de Tecnologies de soldadura de l’Institut Tècnic Català de Soldadura, Domingo Martínez; amb el director de la Unitat de Materials Metàl·lics i Ceràmics d’Eurecat, Daniel Caselles i amb el responsable del departament de Tomografia d’AF Tomography Center, Joan Mas.

“Ha estat una jornada ben equilibrada, on hem pogut parlar de ciència de materials i tecnologia, tècniques i normativa”, ha destacat Martínez, que ha subratllat la complementarietat de l’Institut Tècnic Català de Soldadura amb el Grup Condals i Eurecat, una col·laboració que, ha dit, “projectarem a futur i cap a les empreses”.

Els presents també han pogut assistir a sessions individuals de 30 minuts, prèviament sol·licitades, per a la inspecció de casos particulars, que es duran a terme a les instal·lacions de Tomografia Axial per Raigs X.

Han col·laborat en l’organització de la jornada Acció, la Cambra de Comerç de Manresa, el Centre de Formació Pràctica de la Fundació Lacetània, el Col·legi Professional d’Enginyers Tècnics Industrials de Manresa i Catalunya Central, la Patronal Metal·lúrgica de la Catalunya Central, Pimec-Catalunya Central i la Unió Patronal Metal·lúrgica.