L’empresa líder en fabricació i subministrament de robòtica KUKA i el centre tecnològic Eurecat (membre de Tecnio) han firmat un acord de col·laboració per promoure i difondre els seus productes i capacitats tecnològiques en l’àmbit de la robòtica.

Les línies de cooperació inclouen l’ús d’un dels robots KUKA per part d’Eurecat, el desenvolupament d’estudis de viabilitat i de proves amb clients i en entorns reals, així com seguir amb les tasques d’assessorament que KUKA ha dut a terme fins al moment als investigadors del centre tecnològic, entre d’altres.

Han subscrit el conveni el director general Corporatiu i d’Operacions d’Eurecat, Xavier López, i el Chief Executive Officer i el  Chief Financial Officer de KUKA Iberia, Fernando Sánchez i Ignacio Martínez, respectivament. L’empresa i el centre tecnològic ja havien col·laborat en el desenvolupament i en la incorporació de dos robots col·laboratius al Laboratori de Robòtica que Eurecat té a la seu situada a Cerdanyola del Vallès.

En paraules del director general Corporatiu i d’Operacions d’Eurecat, Xavier López, “amb aquest tipus de relacions amb agents claus industrials, Eurecat aconsegueix reafirmar-se en el seu paper, no només com a impulsors de la competitivitat a través de tecnologies innovadores, sinó també com a dinamitzadors, actuant com a hubs d’innovació”.

“La relació que mantenim amb Kuka en els darrers anys ens ha permès poder oferir un millor servei als nostres clients. Amb ells, hem pogut abordar viabilitats tècniques i projectes avançats, sobretot en robòtica col·laborativa, sumant les seves capacitats com a fabricants de robots i les nostres com a proveïdors de tecnologies innovadores”, destaca la directora de la Unitat de Robòtica i Automatització d’Eurecat, Pepa Sedó.