L’empresa familiar Flick Hockey, dedicada a l’e-commerce, la distribució i el retail en l’àmbit del material d’hoquei herba, ha col·laborat amb el centre tecnològic Eurecat per dur endavant una nova línia de roba esportiva d’alt rendiment confeccionada a partir de residus plàstics recuperats del fons marí i de producció local, un fet que ha permès reduir un 40 per cent la petjada de carboni.

“Potenciant la indústria tèxtil catalana que històricament ha sigut tan potent i obtenint producte reciclat que sobretot ve del fons marí, aconseguim tancar aquest cercle per fabricar un producte d’esport per a alt rendiment que realment tingui un impacte positiu a l’entorn i a la societat”, afirma el propietari de Flick Hockey, Jordi Carrera.

Per al seu desenvolupament, Eurecat ha donat suport científic i tecnològic per mitjà de les unitats de Teixits Funcionals i Residus, Energia i Impacte Ambiental amb l’objectiu d’aportar una proposta de valor basada en la fabricació de proximitat per reduir l’impacte ambiental.

eurecat flickr

Aquest projecte “posa en relleu les capacitats i el coneixement tecnològic diferencial d’Eurecat per ajudar les empreses a innovar per fer arribar al mercat productes tèxtils de qualitat i en la línia de la sostenibilitat”, explica la directora de la Unitat de Teixits Funcionals d’Eurecat, Virginia Garcia.

“Promoure la circularitat mitjançant tecnologies disruptives, fent una gestió més eficient dels recursos i valoritzant els residus, és una tendència a l’auge que aporta beneficis tant per a la competitivitat de l’empresa com per al medi ambient”, afegeix el director de la Unitat de Residus, Energia i Impacte Ambiental d’Eurecat, Frederic Clarens.

D’altra banda, l’estratègia de recuperació de plàstic del fons marí es duu a terme conjuntament amb Seaqual Initiative, una empresa que treballa per recuperar, processar i reciclar els residus plàstics trobats al mar per a la fabricació de nous productes. En aquest cas, la línia de roba esportiva d’alt rendiment desenvolupada està feta amb teixit Seaqual, un tipus de fil fet a partir dels plàstics reciclats.