L’empresa gironina Giromed Institute ha desenvolupat juntament amb el centre tecnològic Eurecat un dispositiu intel·ligent per al seguiment del tractament de la síndrome d’apnea obstructiva del son, que monitoritza i recull dades del pacient mitjançant biosensors per avaluar l’evolució d’aquesta síndrome que, a nivell mundial, afecta al vuit per cent de la població general major de 40 anys.

L’estand d’Eurecat en el Mobile World Congress presenta aquest dispositiu per a la síndrome d’apnea obstructiva del son, un problema de salut que es calcula que afecta entre 5 i 7 milions de persones a Espanya i que pot arribar a una prevalença de fins al 26 per cent en homes i el 21 per cent en dones, entre la població major de 65 anys.

Amb la solució intel·ligent per a l’avançament del maxil·lar inferior desenvolupada per tractar la síndrome d’apnea obstructiva del son, anomenada iDAM Sleep Sapphire, “cobrim tota la cadena de valor des del diagnòstic fins al tractament per assegurar l’adherència, compliment i seguiment del tractament per part dels pacients afectats i reduir la mortalitat”, explica el fundador i CEO de Giromed Institute, Juan Roldán.

“La innovació tecnològica amb l’ús de sensors intraorals que obtenen dades biomètriques permet conèixer l’estat del pacient en temps real i millora l’eficàcia del tractament i la qualitat de vida de l’usuari, que incrementa la seva seguretat i la tolerància al dispositiu”, afegeix.

La solució iDAM Sleep Sapphire monitoritza en un únic dispositiu la freqüència cardíaca, el nivell de saturació d’oxigen i la posició i moviments dels pacients mentre dormen i genera alertes, tant per al pacient com per al doctor. El conjunt de dades biomètriques obtingudes de la monitorització en temps real dels pacients serà la base d’una eina analítica que en el futur també podrà ser útil per a la diagnosi i prevenció de patologies cardiovasculars o ictus, entre d’altres.

Com explica la cap de mercat d’Eurecat al territori Girona, Maria Fuentes, “l’aplicació de l’Internet de les Coses en aquest repte tecnològic per a la gestió mèdica facilitarà la detecció i prevenció d’efectes adversos, el que permetrà reduir morbili-mortalitat i aplicar protocols d’actuació de manera personalitzada, mesurant l’eficàcia i eficiència dels tractaments i millorant el diagnòstic d’evolució de la malaltia”.

Per aconseguir-ho, aquest projecte “presenta un producte intel·ligent amb un disseny atractiu i funcional que incorpora materials avançats, multitecnologia amb electrònica integrada, capacitat de connexió per compartir informació en temps real i analítica avançada de dades”, afegeix Maria Fuentes.

L’empresa Giromed Institute està formada per un grup multidisciplinar d’experts en el desenvolupament, disseny i gestió de productes mèdics i serveis sanitaris que treballa en col·laboració amb grups de recerca, la indústria mèdica i sanitària a Catalunya.

Veniu a visitar-nos al Congress Square: Estand CS210