El centre tecnològic Eurecat (membre de Tecnio) presenta avui i demà solucions innovadores fetes mitjançant compostos, uns materials clau en el desenvolupament de productes més lleugers per a sectors com l’aeronàutic i l’automoció, a Composites Spain, dins de la fira MetalMadrid.

Segons la directora de la Unitat de Materials Compòsits d’Eurecat, María Eugenia Rodríguez, “en els últims anys, l’àmbit de la mobilitat està apostant per una reducció important en el pes dels seus components amb l’objectiu de reduir el consum de combustible i minimitzar les emissions de CO2”.

Segons l’estudi “Composites recycling: Where are we now?”, impulsat per Composites UK i desenvolupat conjuntament amb la Universitat de Birmingham, la Universitat de Nottingham i la Universitat de Manchester, l’ús de materials compostos està augmentant pels avantatges de lleugeresa i durabilitat que aporten, i s’espera que al 2020 el mercat global d’aquest tipus de material superi els 85.000 milions d’euros.

En aquesta línia, Eurecat treballa en “l’optimització del disseny i del procés, per reciclar i valoritzar els compòsits, així com per millorar els processos per a la reducció el consum energètic”, detalla Rodríguez.

A Composites Spain, Eurecat presenta els resultats de projectes d’R+D com és el cas de Cofrare 2.0, en el marc del qual s’ha desenvolupat “un bastidor de l’estructura de l’avió que permet reduir de forma important el consum energètic en la fabricació”, explica.

També s’hi poden veure les innovacions desenvolupades dins del projecte Keelbeman, en el qual s’ha eliminat l’autoclau i s’utilitzen compòsits termoplàstics conformats mitjançant premsa, fet que en millora la productivitat i l’estalvi energètic, i del projecte RECYPART, que juntament amb l’empresa TRC, s’ha treballat en la valorització de fibres de carboni reciclades per diferents tecnologies de transformació com la infusió, la injecció i la RTM.

La directora de la Unitat de Materials Compòsits d’Eurecat impartirà la ponència “Desenvolupament sostenible de components estructurals lleugers en material compost: Reptes i oportunitats”, el dijous 28 de novembre de 13 h a 13.30 h, a la Sala HP 3D Printing.

Veniu a visitar-nos al nostre estand a MetalMadrid: Pavelló 5 · estand 5B20