Una tecnologia desenvolupada a Catalunya permetrà estalviar un 30% de combustible en aeronaus

/, Materials Plàstics, Notes de premsa/Una tecnologia desenvolupada a Catalunya permetrà estalviar un 30% de combustible en aeronaus

Una tecnologia desenvolupada a Catalunya permetrà estalviar un 30% de combustible en aeronaus

Una tecnologia desenvolupada a Catalunya permetrà estalviar un 30% de combustible en aeronaus

Barcelona, 5 de gener de 2017.- El centre tecnològic Eurecat (membre de Tecnio) ha participat en el desenvolupament d’un nou concepte de motor “Open Rotor” que permetrà reduir el consum de combustible dels avions en un 30 per cent i que podria començar a comercialitzar-se en deu anys de la mà del fabricant europeu Safran Aircraft Engines.

Concretament, Eurecat s’ha encarregat de dissenyar i de fabricar més de 100 components plàstics i metàl·lics d’alta tecnologia que permetran començar les proves en vol del nou motor en un termini de cinc anys.

El centre tecnològic Eurecat ha desenvolupat més de 100 components per a un nou concepte de motor anomenat ”Open Rotor” que podria arribar al mercat en deu anys de la mà d’Airbus i de Safran.

Eurecat ha donat a conèixer a les darreres edicions de les fires Aéromat de Toulose, una de les més importants a nivell europeu, i Airtec de Múnich, especialitzada en components aeronàutics, els darrers desenvolupaments en mecanitzat de forges amb la tècnica de producció industrial “near net shape” de peces de baix gruix i la impressió 3D de termoplàstics, tecnologies desenvolupades a Catalunya que s’aplicaran en la construcció d’aquest nou motor.

En una primera fase, s’ha desenvolupat un prototip per a proves en un banc de terra del motor que permetrà avaluar la “idoneïtat de la seva arquitectura” i les “tecnologies usades en el seu disseny i fabricació”, segons explica Angel Lagraña, director de Mercat Aeronàutic d’Eurecat.

El consorci rere aquesta tecnologia està format per empreses aeronàutiques de primer nivell com Safran, GKN, Leonardo o Airbus.

Segons Lagraña, la fabricació del nou motor amb materials termoestables i termoplàstics generarà un “estalvi de pes” i, per tant, “reduirà les emissions de CO2”, una innovació que es podria començar a comercialitzar en un termini d’entre deu i quinze anys en avions d’Airbus de la mà del fabricant de motors francès SAFRAN.

El consorci que ha desenvolupat els nous motors “Open Rotor” està liderat per Safran i, a més d’Eurecat, compta amb empreses aeronàutiques europees de primer nivell, com l’anglesa GKN o les italianes Leonardo i GE-AVIO, a més del fabricant Airbus.

El projecte d’aquest nou motor “Propfan” s’emmarca en la primera fase del pla CLEANSKY, una iniciativa de la Comissió Europea dotada amb 1.600 milions d’euros que té la finalitat d’impulsar nova tecnologia per reduir les emissions acústiques i contaminants a l’aviació.

 

aeromart eurecat

Sobre Eurecat

Eurecat, Centre Tecnològic de Catalunya (membre de TECNIO), aplega l’experiència de més de 450 professionals que generen un volum d’ingressos de 45 milions d’euros anuals i dóna servei a més de 1.000 empreses. R+D aplicat, serveis tecnològics, formació d’alta especialització, consultoria tecnològica i esdeveniments professionals són alguns dels serveis que Eurecat ofereix tant per a grans com per a petites i mitjanes empreses de tots els sectors. Amb instal·lacions a Barcelona, Canet de Mar, Cerdanyola del Vallès, Girona, Lleida, Manresa, Mataró, Reus i Amposta i amb una seu a Brasil, participa a 160 grans projectes consorciats d’R+D+i nacionals i internacionals d’alt valor estratègic i compta amb 73 patents i 7 spin-off. El valor afegit que aporta Eurecat accelera la innovació, disminueix la despesa en infraestructures científiques i tecnològiques, redueix els riscos i proporciona coneixement especialitzat a mida de cada empresa. Més informació a www.eurecat.org

 

Més informació:

Montse Mascaró
Premsa | Direcció de Comunicació Corporativa
Eurecat

Tel. (+34) 932 381 400 | Mòbil: (+34) 630 425 169
C/e: premsa@eurecat.org | www.eurecat.org

Deixeu un comentari

Ets humà? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!