La companyia automobilística Nissan i el centre tecnològic Eurecat participen en la fabricació de pantalles protectores produïdes mitjançant impressió 3D, per suplir la manca d’equipament de protecció individual destinat al personal sanitari per fer front al coronavirus.

En concret, l’empresa automobilística i el centre tecnològic s’encarreguen de la fabricació de la visera que serveix de suport per a la pantalla protectora. El laboratori 3D del Parc Taulí de Sabadell, per la seva banda, duu a terme el muntatge final de les pantalles protectores i la seva homologació per poder ser utilitzades pel personal sanitari.

La producció compta amb 12 impressores 3D de la planta de Nissan de la Zona Franca de Barcelona i amb 21 impressores 3D d’Eurecat, i permet fabricar prop de 200 unitats diàries en total.

La recollida de les pantalles protectores es fa seguint els protocols establerts per la comunitat Maker, una xarxa d’agents voluntaris, organitzada per imprimir material sanitari mitjançant impressores 3D per fer front al coronavirus.