La natació sincronitzada d’Ucraïna, quarta a la final per equips amb un banyador amb tecnologia d’Eurecat

Mataró, 19 d’agost de 2016.- L’equip de natació sincronitzada d’Ucraïna, dirigit per Anna Tarrés, ha quedat en quarta posició a la final per equips a les Olimpíades de Rio, amb uns banyadors amb tecnologia tèxtil del centre tecnològic Eurecat, que ha fet que canviessin de color en entrar en contacte amb l’aigua.

La Unitat d’Impressió Funcional del centre Tecnio, amb seu a Mataró i dirigida per Paul Lacharmoise, i Anna Tarrés han treballat conjuntament per a crear un banyador hidrocròmic que permetés realçar la màgia de la proposta d’Ucraïna per a la final, centrada en el tema de l’il·lusionisme.

La creació dels banyadors ha implicat un intens treball d’equip per part de diferents professionals, que ha abraçat la tecnologia i la gestió, a càrrec de Laia Vilar, Xavier Calzadilla i Marta Cot, d’Eurecat; el teixit i la sublimació, a càrrec de Javier Guerrero, de BUNCHSPORTS, i el patronatge, a càrrec de Mº Carmen Ramos i Carles Claveria, de TUC TUC.

Eurecat duu endavant projectes de recerca en wearables i teixits intel·ligents que situen Catalunya al capdavant en la recerca en aquest àmbit, que està previst que passi dels 9,7 milions de vendes registrades el 2013 a 135 milions l’any 2018.

La seva Unitat d’Impressió Funcional aporta funcionalitat a superfícies i objectes a través d’impressió de dispositius de capa fina, hibridació d’electrònica en circuits impressos, recobriments funcionals i integració de sensors i electròniques de control específiques. La recerca dels seus enginyers i investigadors està especialitzada en fotònica impressa, electrònica impressa i sensòrica.

 

Sobre Eurecat

Eurecat, Centre Tecnològic de Catalunya (membre de Tecnio), aplega l’experiència de més de 450 professionals que generen un volum d’ingressos de 45 milions d’euros anuals i dóna servei a més de 1.000 empreses. R+D aplicat, serveis tecnològics, formació d’alta especialització, consultoria tecnològica i esdeveniments professionals són alguns dels serveis que Eurecat ofereix tant per a grans com per a petites i mitjanes empreses de tots els sectors. Amb instal·lacions a Barcelona, Canet de Mar, Cerdanyola del Vallès, Girona, Lleida, Manresa, Mataró, Reus i Amposta i amb una seu a Brasil, participa a 160 grans projectes consorciats d’R+D+i nacionals i internacionals d’alt valor estratègic i compta amb 73 patents i 7 spin-off. El valor afegit que aporta Eurecat accelera la innovació, disminueix la despesa en infraestructures científiques i tecnològiques, redueix els riscos i proporciona coneixement especialitzat a mida de cada empresa. Més informació a www.eurecat.org

 

Més informació:

Montse Mascaró
Premsa | Direcció de Comunicació Corporativa
Eurecat

Tel. (+34) 932 381 400 | Mòbil: (+34) 630 425 169
C/e: premsa@eurecat.org | www.eurecat.org