El centre tecnològic Eurecat i el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona han facilitat a empreses i gestors turístics públics i privats de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre eines i recursos per aplicar l’economia circular a la cadena de valor turística i vertebrar un ecosistema que promogui la transició del turisme cap a la circularitat, considerada un element clau juntament amb la digitalització.

En el Taller de Turisme del LABIIT, el cofundador d’Itinere Circular i impulsor i dinamitzador de la plataforma eAgora, Jofre Tessier, ha donat les directrius per realitzar una diagnosi de l’organització i les pautes per plantejar un full de ruta circular que contribueixi a un turisme més sostenible i regeneratiu alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030.

“En moments de reptes i canvis com el que estem vivint apareixen oportunitats”, destaca Tessier i per això “cal entendre el context actual, fer un bon diagnòstic i definir una ruta per ser sostenibles econòmicament, ambientalment i socialment”.

“La necessitat d’actuar en clau de sostenibilitat i circularitat és cada cop més intensa, i també en el sector turístic”, indica el consultor de Turisme i Cultura del departament de Consultoria tecnològica del centre tecnològic Eurecat, Jordi Calabuig, i per aquest motiu “cal estar amatents a les noves eines, projectes i estratègies que permetran mantenir la competitivitat de les destinacions i de les seves empreses i organitzacions turístiques, públiques i privades”.

La presidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Meritxell Roigé, destaca que “cal fer una passa més enllà en l’impuls d’aquesta concepció de l’economia circular per seguir avançant cap aquest objectiu desitjable i també inevitable de ser més sostenibles en tots els àmbits durant el desplegament de l’activitat turística”.

El Taller de Turisme ‘L’impuls de l’economia circular a l’activitat turística. Com implementar un full de ruta?’ s’ha celebrat en dues sessions que han tingut lloc al Museu de Tortosa a les Terres de l’Ebre i a l’Ateneu de Cambrils a la Costa Daurada.

Aquestes sessions han ampliat la reflexió iniciada durant la jornada ‘Economia circular i turisme: un nou full de ruta?’ que es va celebrar l’1 de juny a l’Auditori Diputació de Tarragona, per a les empreses i organismes turístics de la demarcació de Tarragona.