El jove emprenedor Josep Bergadà ha posat a la venda la primera pre-sèrie de PocketPiano, un piano professional de butxaca que permet interpretar música a qualsevol lloc i que surt al mercat després de quatre anys de desenvolupament en col·laboració amb el centre tecnològic Eurecat.

Josep Bergadà s’ha aliat amb l’empresa Jorquera Pianos, amb més de 100 anys d’experiència en el sector, per al llançament de PocketPiano, un piano professional de 87 tecles, format per 10 mòduls que conformen l’instrument complet i dos pedals.

El PocketPiano està dividit en mòduls perquè els usuaris connectin només les octaves que necessitin i la sensibilitat de les seves tecles fa que sigui el més semblant a un Grand Piano. A l’acabar de tocar, es pot guardar a la maleta, que cap en una motxilla.

Tocar el piano a qualsevol lloc

Josep Bergadà, que procedeix d’una família de músics, va començar a tocar el piano als 22 anys, de forma apassionada. La seva idea de crear un piano professional portàtil ve de la impossibilitat de tocar l’instrument quan tenia temps lliure a la Universitat mentre estava estudiant empresarials, atès que el piano de què disposava estava a casa dels seus pares, a 40 km de distància.

En les seves paraules, PocketPiano “té per objectiu canviar de paradigma per tocar el piano des de qualsevol lloc”, de manera que reuneix “les qualitats del Grand Piano, els recursos de diversos equips coordinats de Barcelona i les tecnologies actuals, per crear la següent generació del piano”.

“Es tracta d’un projecte pioner que mostra fins a quin punt Eurecat pot ajudar a emprenedors a innovar per fer realitat el seu projecte i introduir-lo en el mercat, mitjançant coneixement tecnològic diferencial”, ressalta la directora de la Unitat Tecnològica de Desenvolupament de Producte d’Eurecat, Irene Rafols.

Funcionament en tres passos

Per muntar el PocketPiano, s’utilitza el mòdul controlador amb les octaves que es necessitin, que s’uneixen entre elles mitjançant imants. Seguidament, es sincronitza el piano des de l’smartphone, tablet o ordinador, mitjançant una app DAW, com per exemple GarageBand. Finalment, el piano ja està disponible per crear, assajar i interpretar. El so s’emet a través d’auriculars o altaveu, connectats a smartphone o tablet.

Una caixa de 20x20x32 centímetres

PocketPiano es comercialitza en una caixa de 20x20x32 centímetres, amb un pes de 3,9 kg, i muntat té unes dimensions de 16,4 centímetres d’ample i 131 centímetres de llarg. A més, es tracta del primer piano portàtil del mercat que compta amb pedals i sensibilitat a les tecles.

La venda es realitza online a través de la pàgina web www.pocketpiano.com. Arran de la col·laboració amb Jorquera pianos, es pot adquirir també a la seva botiga física de Barcelona, ​​situada al Carrer Ferran Agulló, número 10. D’aquesta manera, aquells que el vulguin provar abans de comprar-lo, podran fer-ho en aquest establiment.

Reconeixements a l’emprenedoria

PocketPiano ha obtingut diferents reconeixements del món de l’emprenedoria tecnològica, entre els quals figura l’oportunitat que els va oferir TechCrunch Disrupt, que els va portar a fer una presentació a Silicon Valley (San Francisco, Estats Units).

A més, s’ha beneficiat del programa “+PiME”, que Eurecat va posar en marxa per impulsar la innovació tecnològica a la petita i mitjana empresa, juntament amb PIMEC (Micro, petita i mitjana empresa de Catalunya) i AMEC (Associació d’Empreses Industrials Internacionalitzades).