Escullen dues pimes catalanes per la seva innovació en gestió de l’aigua

/, Smart Management Systems/Escullen dues pimes catalanes per la seva innovació en gestió de l’aigua

Escullen dues pimes catalanes per la seva innovació en gestió de l’aigua

Dues pimes catalanes, escollides des d’Europa pels seus projectes d’innovació en gestió de l’aigua

  • El projecte Neptune, on hi participa Eurecat, oferirà fins a 60.000 euros a les empreses Zero 2 Infinity i Sparsity.

  • Els guanyadors de la primera convocatòria d’acceleració de Neptune també rebran assessorament tècnic gratuït per millorar la gestió dels sectors del aigua a Europa.

Barcelona, 5 de juliol de 2017.- Les empreses catalanes Zero 2 Infinity SL i Sparsity SL rebran fins a 60.000 euros pels seus projectes d’innovació en gestió de l’aigua que atorga el consorci europeu Neptune, en el marc de la seva primera convocatòria d’acceleració dels sectors del aigua, marí i marítim a Europa.

La iniciativa Neptune, on hi participen el centre tecnològic Eurecat (membre de Tecnio) i el Clúster Digital, ha donat finançament del voltant de 1,3 milions d’euros a 18 projectes innovadors, escollits d’entre més de 80 candidats i liderats per pimes d’arreu d’Europa enfocats a millorar la gestió de l’aigua en medis rurals i urbans, la logística de ports, el transport fluvial i marítim, les energies marines renovables i els entorns marins.

En el cas de Catalunya, les dues empreses seleccionades treballaran en projectes alineats amb l’entorn de la qualitat del aigua marítima i la gestió portuària. En el cas de Zero 2 Infinity, aquesta empresa col·laborarà en el projecte TRITON, que desenvoluparà un sistema d’observació d’àrees específiques del mar, alternatiu als serveis d’imatgeria via satèl·lit. Per la seva banda, Sparsity (www.smart-cigo.com), spin off de la UPC i lligada al CIT-UPC (www.cit.upc.edu), intervindrà en el projecte denominat Massy, on es proposa una innovació enfocada a la gestió de reserves i a la planificació de viatges en ports de iots.

Els projectes seleccionats, que s’iniciaran aquest mes de juliol, es realitzaran conjuntament amb un soci internacional i comptaran amb assessorament tècnic per part d’experts del consorci Neptune, una iniciativa de la Comissió Europea emmarcada en el programa Horizon 2020 i liderada pel centre de recerca francès Aerospace Valley, que compta amb 15 clústers europeus, tres centres de recerca, dues agències de desenvolupament regional i dues organitzacions d’innovació especialitzada de set països europeus.

By | 2017-07-05T09:53:02+00:00 juliol 5th, 2017|Notes de premsa, Smart Management Systems|0 Comentaris

Deixeu un comentari

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!