Xarxa d’excel·lència en tecnologies habilitadores basades en la dada.

El projecte AI4ES neix amb la visió de convertir-se en el referent espanyol en R+D+i i transferència d’aquelles tecnologies digitals que permeten el processament i l’anàlisi intel·ligent de dades.

L’objectiu d’AI4ES és potenciar l’economia basada en dades i intel·ligència artificial a nivell nacional, facilitant la transferència de capacitats, resultats i tecnologies al teixit productiu i proporcionant solucions i serveis innovadors que requereixin accés segur i fiable a dades, processament eficient, anàlisi avançada, aprenentatge automàtic i intel·ligència artificial.

Aquestes tecnologies comprenen des de l’emmagatzematge i processament de fonts massives de dades, la millora de la qualitat i anàlisi intel·ligent de les mateixes, fins a la seva gestió i accés segur i fiable.

La xarxa AI4ES suma i harmonitza les capacitats, infraestructures i activitats d’R+D+i en aquestes tecnologies per part de quatre centres tecnològics espanyols de referència a nivell nacional i internacional: Eurecat, l’Institut Tecnològic d’Informàtica (ITI, coordinador de la xarxa), Fundació Centre Tecnològic de la Informació i la Comunicació (CTIC) i Tecnalia.

Eurecat participa en el projecte AI4ES a través de les unitats d’Applied Artificial Intelligence, Big Data & Data Science, Digital Health, IT&OT Security i Tecnologies Audiovisuals, que realitzen investigació per augmentar el coneixement sobre aquestes tecnologies.

Dades generals

Projecte

AI4ES – Xarxa d’excel·lència en tecnologies habilitadores basades en la dada

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel Ministeri de Ciència i Innovació a través del Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI), en el marc de la convocatòria 2019 d’ajudes destinades a Centres Tecnològics d’Excel·lència “Cervera”

Web del projecte

www.ai4es.com